Και μαζί και χώρια

 

Μετά την προ ημερών συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστου Παναγόπουλου και Βασίλη Κωνσταντίνου, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, γεννήθηκε ένα τεράστιο ερωτηματικό: Το μέτωπο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-Παναθηναϊκού για την ανατροπή της διοίκησης Γκιρτζίκη ισχύει, ή χώρισαν τα τσανάκια τους;

Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι τρεις μεγάλες ΠΑΕ, που έχουν κατηγορήσει ευθέως τη διοίκηση της ΕΠΟ ότι ευνοεί με εξόφθαλμο τρόπο τον Ολυμπιακό, είναι και μαζί και χώρια. Οι δύο «δικέφαλοι», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, είσαι σε συνεχή επαφή με τις Ενώσεις και ασχολούνται με το πώς θα πέσει η διοίκηση Γκιρτζίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου, ενώ ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι απέχει από αυτό το «σαφάρι».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές υπάρχει δυσαρέσκεια στους δύο «δικεφάλους» για την κίνηση των «πρασίνων» να επισκεφθούν και να συναντηθούν με τον Γκιρτζίκη. Μάλιστα σε ιστοσελίδες που έχουν ταχθεί στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη υπήρξαν πολύ επιθετικά σχόλια, ειδικά για τα ονόματα που πρότεινε ο Παναθηναϊκός για τη νέα ΚΕΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφερόμενες στους κ.κ. Παπαδάκο και Τεροβίτσα υπήρξε ο σχολιασμός «ο Θεός να μας φυλάει». Κύκλοι του Ιβάν Σαββίδη έλεγαν πως «ο Παναθηναϊκός κοιτάζει το δέντρο κι εμείς το δάσος».

Αντίθετα η ΑΕΚ απέφυγε τα σχόλια και με διαρροές σε φιλικά μέσα τονίζει πως «στην ΑΕΚ πιστεύουν πως η συγκεκριμένη συνάντηση δεν αλλάζει την πλεύση των “πρασίνων” απέναντι στην αλλαγή του ποδοσφαιρικού συστήματος» και πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή θέσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο κοινό μέτωπο που έχουν με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ αλλά και άλλες ομάδες». Ταυτόχρονα στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ έλεγε για τη συνάντηση Παναγόπουλου Γκιρτζίκη: «Η άτυπη συμμαχία θα σπάσει μόνο αν κάποια από τις τρεις ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) πάει στο πλευρό του προέδρου της ΕΠΟ». Παράλληλα, ο παράγοντας της Ένωσης σημείωνε ότι: «Ο κ. Παναγόπουλος είπε στον Γκιρτζίκη πως είναι απέναντί του κι ότι θα χάσει τις εκλογές. Επομένως ο Παναθηναϊκός δεν έχει διαφοροποιηθεί ως προς τις εκλογές της ΕΠΟ».

 

Πώς το εξηγούν

Από φιλικά προς τον Ολυμπιακό ΜΜΕ γράφτηκε ότι το μέτωπο των τριών μεγάλων έσπασε και μάλιστα γνωστοί «ερυθρόλευκοι» αναλυτές ανέφεραν πως «ο Αλαφούζος θα κινηθεί αυτόνομα, καθώς εκνευρίστηκε με τις διαιτησίες των Κουκουλάκη και Αρετόπουλου στα μπαράζ στα δύο κρίσιμα παιχνίδια με ΑΕΚ (1-3) και ΠΑΟΚ (1-1), θεωρώντας ότι τα “συνεταιράκια” του λειτούργησαν υπόγεια».

Τα σενάρια αυτά οι «πράσινοι» έσπευσαν να τα διαψεύσουν, εξηγώντας πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πρωτίστως να αλλάξει το κατεστημένο του ποδοσφαίρου, να υπάρξει αντικειμενική διαιτησία και προς αυτό κινείται η ΠΑΕ. Παράλληλα πράσινοι κύκλοι τόνισαν πως «γνωρίζουμε πως τον Οκτώβριο η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα ορίσει νέα ΚΕΔ. Όμως το πρωτάθλημα ξεκινά στις 20 Αυγούστου και εάν αφήσουμε τον Γκιρτζίκη να ορίσει δική του ΚΕΔ με εντολές από τον Πειραιά, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε αλλοίωση του πρωταθλήματος». Είναι προφανές ότι ο ΠΑΟ ανησυχεί για τη διαιτησία των 4-5 πρώτων αγωνιστικών. Μα κι έτσι να είναι, γιατί δεν φρόντισε πρώτα να συμφωνήσει με τους «συνέταιρους» για τα προταθέντα ονόματα;

Για τη συνάντησή του με τον Γκιρτζίκη, αλλά και τις σχέσεις του Παναθηναϊκού με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Metropolis 95,5» ο Χρήστος Παναγόπουλος. Τόνισε με έμφαση ότι στόχος και του «τριφυλλιού» είναι να πέσει η τωρινή ΕΠΟ και υποστήριξε ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει συστράτευση. Δεν μπορεί όμως να υπάρξει συμμαχία από τη στιγμή που κάθε ομάδα του χρόνου θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά τη συμμαχία με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε: «Η συμμαχία δεν υπήρχε ποτέ, όπως είπε και ο κ. Σαββίδης. Υπάρχει μια συστράτευση σε έναν κοινό στόχο, με σκοπό να πέσει αυτή η ΕΠΟ. Να πέσει αυτό το σύστημα, το οποίο είναι διεφθαρμένο, ελεγχόμενο και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, καταστρέφοντας το ποδόσφαιρο. Σε αυτό είμαστε πάντα μαζί, ο καθένας με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα πράγματα. Δεν σημαίνει ότι κάνουμε τα ίδια πράγματα, δεν υπάρχει άλλωστε συμμαχία όταν υπάρχει κοινός στόχος, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαστε, όμως, μαζί στον στόχο που λέγεται ΕΠΟ».

Ακόμη και στο πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου της αντιπολίτευσης υπήρξε διαφοροποίηση από πλευράς Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε:  «Δεν υπάρχει διαφωνία σε ό,τι αφορά το σχήμα που θα διεκδικήσει τις εκλογές. Νομίζω ότι θα προκύψει από τις ζυμώσεις που θα κάνουν οι πρόεδροι των ΕΠΣ. Δεν είναι δική μας δουλειά, ούτε του ΠΑΟΚ, ούτε της ΑΕΚ να υποδείξουμε τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν αρμόζει. Θα προκύψει από τις ζυμώσεις των ΕΠΣ, των προέδρων και των στελεχών τους. Είναι μια χαρά άνθρωπος ο κ. Γραμμένος, μακάρι να τον επιλέξουν οι ΕΠΣ. Πρόκειται για στέλεχος που έχει εμπειρία, γνώση και είναι σωστός άνθρωπος. Εμείς σαν ΠΑΕ αν χρειαστεί θα τον στηρίξουμε, αλλά είναι λάθος να πούμε ότι τρεις ΠΑΕ θα βγάλουμε υποψήφιο πρόεδρο ΕΠΟ».

Για τις προτάσεις που έκανε ο Παναθηναϊκός στη συνάντηση με τον Γκιρτζίκη: «Εμείς ως Παναθηναϊκός είδαμε την πρόταση των “12” που έλεγε να μπει ο κ. Μπίκας αρχιδιαιτητής. Θελήσαμε να την αναβαθμίσουμε, διότι δεν είναι μόνο το ένα πρόσωπο, ο κ. Μπίκας είναι αξιοπρεπής.

»Αυτό που κάναμε εμείς –επειδή μας καίει το θέμα της ΚΕΔ και της διαιτησίας διότι το πρωτάθλημα αρχίζει τον Αύγουστο που είναι πριν τις εκλογές– ήταν να μπούμε σαν ξεχωριστή ΠΑΕ να ζητήσουμε η τοποθέτηση του κ. Μπίκα να διευρυνθεί και με άλλα πρόσωπα. Επίσης ζητήσαμε να αποχωρήσει ο κ. Βασσάρας και η σύζυγός του, που είναι διευθύντρια του τμήματος διαιτησίας στην ΕΠΟ. Δεν ξέρω αν επηρεάζει διαιτητές. Εμείς απλά συμπληρώσαμε κάποια πράγματα, σε σχέση με αυτά που είπε ο κ. Σπανός ως εκπρόσωπος των “12”. Έχουμε αγωνία για το πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, για να μην ξεκινήσει με τους ίδιους διαιτητές, τις ίδιες διαδικασίες και τα ίδια άτομα που επιλέγουν μέσα στην ΚΕΔ και ορίζουν τα πράγματα. Αυτό ήταν όλο και δεν είχε μέσα στοιχεία διάσπασης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα