“Και ο Κουρουμπλής στις λίστες Μαρτίνη”

Ο Ανδρέας Μαρτίνης στην τρίτη κατάθεση του που έδωσε στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία, παρέδωσε και λίστα με ονόματα πολιτικών που του ζήτησαν ρουσφέτια και τα οποία, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε τα έκανε. Βέβαια η εξεταστική επιτροπή δεν έδωσε επισήμως τα ονόματα θεωρώντας τα ότι είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Κάποια βέβαια εξ’ αυτών έχουν ήδη διαρρεύσει.

Με αφορμή αυτές τις λίστες το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρεται μόνο σε ένα όνομα που ζήτησε ρουσφέτι από τον κ. Μαρτίνη. Και είναι του νυν υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σεβαστουπόλεως “κάποιοι, μάλιστα, εξ αυτών, όπως ο κ. Κουρουμπλής (το όνομα του οποίου βρίσκεται στις σχετικές λίστες) είναι σήμερα υπουργός του κ. Τσίπρα!”

Το Ποτάμι επιτίθεται τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ στην ίδια ανακοίνωση: “Οι λίστες με τα «ρουσφέτια» πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων στο Ερρίκος Ντυνάν που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι ενδεικτικό του πελατειακού κράτους που κυριάρχησε στη χώρα για δεκαετίες και δυστυχώς συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση”.

Όμως στην Σεβαστουπόλεως εκφράζουν και απορίες για τον “πρόθυμο” όπως τον χαρακτηρίζουν Ανδρέα Μαρτίνη να θυμηθεί τώρα τα πάντα: “Είναι δε απορίας άξιο το πόσο «πρόθυμο» ήταν το συγκεκριμένο ίδρυμα (ΝΠΙΔ κοινωφελούς χαρακτήρα) το οποίο διοικούσε ο προφυλακισμένος σήμερα κ. Μαρτίνης σε τέτοιες πρακτικές. Ο ίδιος οφείλει επίσης μία πειστική απάντηση γιατί τόσα χρόνια δεν έλεγε όσα λέει σήμερα”.

Και η ανακοίνωση του Ποταμιού καταλήγει: “Το Ποτάμι έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως σε όλα τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας. Όλα στο φως με «διευθύνσεις και ονόματα». Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο στις εντυπώσεις. Η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να εστιάσει και στη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να σταματήσει το πάρτι της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων”.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα