Και ο Λεβαντόφσκι το βιολί του…

Τα δώδεκα γκολ σε επτά αγώνες της Μπουντεσλίγκα έχει φτάσει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δίχως κάποιο από αυτά να σημειωθεί με πέναλτι και με ένα απίθανο στατιστικό να τον συνοδεύει! Τα δύο τελευταία αυτά κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Ντόρτμουντ, στο θριαμβευτικό 5-1 του Μονάχου.

Το στατιστικό είναι πως όλα τα τέρματα τα έχει βάλει στο δεύτερο ημίχρονο των συναντήσεων, κάποια από αυτά πολύ απλά επειδή δεν έπαιζε στο πρώτο μέρος. Πέραν του ότι με τη φόρα που έχει πάρει «κινδυνεύει» να ξεπεράσει τα 50 γκολ (μιας και σκοράρει 1,5 γκολ ανά αγώνα και οι αγωνιστικές στην Μπουντεσλίγκα είναι 34), αυτό που βρίσκει δίχτυα μόνο στην επανάληψη πρέπει να είναι στατιστικό παράδοξο.

Συγκεκριμένα, τα γκολ του Ρόμπερτ στην Μπουντεσλίγκα έχουν σημειωθεί στα εξής λεπτά: 46’, 46’, 51’, 51’, 52’, 53’,55’, 57’,58’,63’,77’,90’. Δηλαδή στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου μπαίνει δαιμονισμένα! Σημειώνουμε πως στο ματς με την Ντάρμσταντ δεν έπαιξε καθόλου, με την Βόλφσμπουργκ μπήκε στο ημίχρονο (στο ματς που σκόραρε πέντε φορές σε εννέα λεπτά) και με την Χοφενχαϊμ μόλις ένα 20λεπτο! Άρα, στην πραγματικότητα βάζει πάνω από ένα γκολ ανά ημίχρονο.

Στις λοιπές διοργανώσεις βρίσκει δίχτυα και στο πρώτο μέρος. Με την Νότινγκεν στο Κύπελλο Γερμανίας σκόραρε στο 13’, ενώ δύο από τα τρία γκολ του με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για το Champions League μπήκαν στο 20’ και στο 28’ (το τρίτο στο 55’). Σύνολο, δηλαδή, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετράει 16 γκολ και μάλλον θα διαλύσει το περσινό του ρεκόρ με την Μπάγερν, όπου μέτρησε 25 γκολ σε 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Η πιο παραγωγική του χρονιά ήταν με την Μπορούσια Ντόρτμουντ όταν πέτυχε 36 γκολ τη σεζόν 2012-2013 (τα 24 στο πρωτάθλημα).

Προφανώς το επίτευγμα του Πολωνού στράικερ δεν είναι μόνο ατομικό, αλλά και ομαδικό, αφού η Μπάγερν είναι πολυβόλο και φτιάχνει γκολ συνεχώς, γεγονός που αβαντάρει το σέντερ φορ της. Ακόμη κι έτσι, όμως, μιλάμε για έναν παίκτη που βρίσκεται στα καλύτερά του και είναι ακόμη 27 χρονών!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα