Και ο Πλατινί στο περιθώριο!

Το βράδυ της Τετάρτης, 7/10, η FIFA ανακοίνωσε ότι καθαιρεί για τρεις μήνες από την προεδρία της τον Σεπ Μπλάτερ. Την επόμενη μέρα έκανε ακριβώς το ίδιο και στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Όλα δείχνουν ότι αρχίζει μία άνευ προηγουμένου κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου!

Οι δύο άνδρες είναι μπλεγμένοι για τα καλά, αφού αποκαλύφθηκε μία συναλλαγή 1,8 εκ. ευρώ την οποία δεν φαίνονται ικανοί να την δικαιολογήσουν. Πλέον, φαντάζει αδύνατο να καταφέρει ο Μπλάτερ να παραμείνει στην προεδρία της FIFA, ή να την διεκδικήσει ο Μισέλ Πλατινί! Παρόμοια ποινή επιβλήθηκε και στον Γ.Γ. της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, ενώ η το τρίμηνο ενδέχεται να παραταθεί για 1,5 ακόμη μήνα αν κρίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο η Επιτροπή Ηθικής.

Τι συνέπειες θα έχει αυτό στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή, όμως οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον.  Μέχρι νεοτέρας, λοιπόν, καθήκοντα προέδρου της FIFA θα ασκεί ο Άνχελ Βιγιάρ, πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα