Και ο Σγουρίδης προτείνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Κάπως έτσι μπορεί να θεωρηθεί και η νέα παρέμβαση του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος πρότεινε να δοθεί λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με δημοψήφισμα.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που ξαφνικά ανακάλυψε το φως το αληθινό στο κόμμα Καμμένου τάχθηκε κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Όπως είπε, ο όρος αυτός συμπυκνώνει όλο τον αλυτρωτισμό ορισμένων ή της πλειοψηφίας των πολιτών στα Σκόπια. «Αν θέλουμε να υπάρχει ένα χρήσιμο κράτος στο κέντρο των Βαλκάνιων, θα πρέπει να έχει ονομασία η οποία να είναι ουδέτερη», πρόσθεσε.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό o κ. Σγουρίδης προέκρινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για το όνομα. «Αν πάμε σε δημοψήφισμα και ο λαός αποφασίσει διαφορετικά, θα σεβαστούμε την απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα, απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό. Πολύ πιθανόν να υπάρχει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα