Και που είναι το κακό;

Ο κόσμος του Ολυμπιακού κουνάει το κεφάλι του με αυτά που συμβαίνουν φέτος στην ομάδα του και στέκεται σε αποτελέσματα τύπου 0-0 με τον Ατρόμητο, 2-1 από τον ΑΠΟΕΛ ή 2-2 με τον Πλατανιά, αντί να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος με όσα συμβαίνουν εδώ και μήνες, από τη μέρα που ανέλαβε ο Πάουλο Μπέντο.

Ο Ολυμπιακός σε μία συγκυρία που τον θέλει να μην έχει εξασφαλισμένα τα 25 εκατομμύρια κάθε χρόνο από το Champions League και την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον ΠΑΟ εσχάτως (βλέπε Κουρμπέλης) να έχουν αγοράσει πολλούς καλούς Έλληνες παίκτες, ήταν μάλλον επιβεβλημένο να αρχίσει να χρησιμοποιεί παίκτες από τις ακαδημίες του και να που το κάνει σε υπερθετικό βαθμό.

Ανδρούτσος, Μανθάτης, Ρέτσος και Νικολάου όχι μόνο «βαφτίζονται» εδώ και κάποιες εβδομάδες, αλλά το κάνουν εν μέσω πορείας πρωταθλητισμού και όχι κάποια σεζόν που η ομάδα έχει μείνει πίσω και δεν διεκδικεί το πρωτάθλημα. Οι παίκτες αυτοί «μπολιάζονται» και οι θυσία κάποιων βαθμών φαντάζει ελάχιστη μπροστά σε αυτό που συντελείται μπροστά στα μάτια των αποσβολωμένων οπαδών του Ολυμπιακό που αντί να πανηγυρίζουν έξαλα με αυτό που συμβαίνει, προβληματίζονται για τις τακτικές του Μπέντο. Το δε γεγονός ότι ο Ρέτσος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού όντας ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής του Ολυμπιακού από το 1925 κι έπειτα, τη μέρα ακριβώς της επετείου της τραγωδίας της Θύρας 7, στο πρώτο μάλιστα ματς που διεξήχθη ανήμερα 8 Φλεβάρη στο «Καραϊσκάκη» μετά από αυτό του 1981, είναι από μόνο του ανατριχιαστικό.

Τα επόμενα έξι ματς (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ για το πρωτάθλημα, Ατρόμητος για το Κύπελλο και Οσμάνλισπορ για την Ευρώπη) σίγουρα θα αποτελέσουν αφορμή για ακόμη περισσότερη κριτική στον Μπέντο, ωστόσο το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μειωθεί λίγο η διαφορά στο πρωτάθλημα και να αποκλειστεί από τις άλλες δύο διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν συνηθίζει να κάνει μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα σε πιεσμένες φάσεις της σεζόν, αντιθέτως τότε είναι που βγάζει χαρακτήρα και είναι μάλλον μεγάλο στοίχημα για τη νεολαία αυτής της ομάδας που θα πρέπει να δοκιμαστεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον δύσκολων αγώνων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα