Και τώρα επίδομα αιθαλομίχλης!

Ύστερα από το επίδομα θέρμανσης φαίνεται πως έρχεται και το επίδομα αιθαλομίχλης. Σε αυτήν τη λύση κατάληξαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ύστερα από τη σημερινή νέα σύσκεψή τους με τη συμμετοχή και των στενών συνεργατών τους στην οποία συζητήθηκαν πιθανά κίνητρα προς τους καταναλωτές για τον περιορισμό του φαινομένου τής αιθαλομίχλης.

Με βάση τις ίδιες πηγές, πάντως, από το επίδομα δεν πρόκειται να επωφεληθούν πολλοί αφού το συνολικό ύψος του δεν θα ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα. Από τα παραπάνω συνάγεται, επίσης, πως ο κ. Στουρνάρας δεν πρόκειται να συναινέσει στη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά ούτε και στο κόστος τού ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται πως στη σύσκεψη εξετάστηκαν νέα κίνητρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης και πως οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα