Κακά θηλυκά, κι Ανάποδα, οι Γυναίκες – μια χειρονομία πάνω στην ποίηση του Γιώργου Βέλτσου

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στις 8 Ιανουαρίου ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Φουαγιέ Α΄) το έργο «Κακά θηλυκά, κι Ανάποδα, οι Γυναίκες – μια  χειρονομία πάνω στην ποίηση του Γιώργου Βέλτσου», που θα παίζεται μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Οι γυναίκες του Γιώργου Βέλτσου, μοιρασμένες στα 24 γράμματα της αλφαβήτου. Ένα έργο από το Α ως το Ω καταθέτει την ασίγαστη λατρεία του δημιουργού για την γυναίκα αλλά και την μελαγχολία μπροστά στην φευγαλέα ομορφιά μιας ύπαρξης, που σύμφωνα με τον Γιώργο Βέλτσο, ορίζει και καθορίζει όλους τους κραδασμούς της φύσης.

Ποιος να αναγνώσει τα ανήσυχα αυτά πορτραίτα και από ποια σκοπιά, του άντρα, της γυναίκας, του φύλου ως το άλλο;

Με άλλο τρόπο κι από άλλο δρόμο η σκοτεινή κυρία των Σαιξπηρικών Σονέτων γίνεται οι σκοτεινές μορφές μιας αλυσίδας κακών κι ανάποδων θηλυκών που ταλανίζουν τον άτυχο ποιητή.

Άρα, ποιος θα τις απαγγείλει; Ο άντρας, η γυναίκα, ή ο άλλος; Στην όποια αναμέτρηση, ο Γιώργος Βέλτσος  καιροφυλακτεί ως άνδρας, ως γυναίκα, ως άλλος.

 Ταυτότητα παράστασης

Σύλληψη-Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

Σκηνικό-Κοστούμια: Σπύρος Γκέκας

Μουσική-Φωνή: Ναλύσσα Γκρην

Video: Μιχάλης Πογοσιάν

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τασία Σοφιανίδου – Δανάη Παπουτσή

Χειρισμός Ήχου: Μάνος Παπαδούλης

 Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Βάρελης Σπύρος, Θετεκούς Μαρίνα, Καρυώτης Νίκος, Κουρμούλη Ευανθία, Μαυράκης Νίκος, Οικονόμου Ιρένα, Παπουτσή Δανάη, Πολάκης Δημήτρης, Ρήγου Μυρτώ, Σοφιανίδου Τασία, Στυλιανέση Δώρα, Σωφρονιάδου Εύρη, Τσούκαλη Κωνσταντίνα, Χρηστογιαννοπούλου Δήμητρα.

Χορεύει η Ρεγγίνα Λαγαρού

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα