«Κακόγουστο θέατρο και επικοινωνιακά παιχνίδια της δεκάρας»

 Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σχολίασε με καυστικό τρόπο το διάγγελμα του πρωθυπουργού, το οποίο χαρακτήρισε «κακόγουστο θέατρο και επικοινωνιακά παιχνίδια της δεκάρας». Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β ΄ περιφέρεια του Πειραιά, υποστήριξε  ότι η διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί «ψίχουλα» και παρωχημένη τακτική ενόψει εκλογών.

«Πρωτοφανής εμπαιγμός των πολιτών»

Καταγράφοντας την πρώτη ισχυρή αντίδραση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για «πρωτοφανή εμπαιγμό των πολιτών» προσπάθεια της κυβέρνησης «να χρυσώσει το χάπι για την διακομματική καταστροφή από το 2010 έως σήμερα. «Οι εξαγγελίες αποτελούν  προεκλογικές πινελιές ενόψει των εκλογών του Μαϊου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρομοίασε την κυβέρνηση με «τους ληστές που καταλήστεψαν το σπίτι και μετά επιστρέφουν τις αλατιέρες και ζητώντας από τα θύματα να τους πουν ευχαριστώ» και την κατηγόρησε ότι «κρύβει» την συμφωνία με την τρόικα υποστηρίζοντας ότι αυτή αποτελεί «σφαγείο» και «λαιμητόμο» για τα εργασιακά.

Αμφισβήτησε την ύπαρξη του πρωτογενούς πλεονάσματος λέγοντας «δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αυτό το πλεόνασμα ούτε την έκτασή του όμως αρχίζετε προεκλογικές υποσχέσεις, την παλιά μέθοδο να μοιράζετε υποσχέσεις σε αυτούς που θεωρείτε ιθαγενείς».

Υποστήριξε, δε, ότι η κυβέρνηση κρύβει την συμφωνία γιατί «έχει συνομολογήσει συμφωνία σφαγείο και λαιμητόμο για εργασιακά θέματα, επαγγέλματα που υποτίθεται απελευθερώνονται αλλά στην ουσία σφαγιάζονται».

«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα φέρει απώλειες»

Εξήγησε ότι «η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα φέρει απώλειες στα  ταμεία κατά εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Πως θα αποπληρωθούν; Με νέο σφαγιασμό των συντάξεων. Γιατί αυτά που δίνετε από το πλεόνασμα στα Ταμεία είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές απώλειες. Θέλετε αναπτυξιακά μέτρα επ’ ωφελεία εργοδοτών εις βάρος ταμείων. Επιδόματα 3ετιών: από ό,τι λέγεται οι μακροχρόνια άνεργοι που επαναπροσλαμβάνονται θα περικόπτονται 50% η προστιθέμενη αξία των μισθών. Αυτό είναι σφαγιασμός μισθωτών και θα γίνουν αθρόες απολύσεις για να προσληφθούν μακροχρόνια άνεργοι»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα