Καλά κρατεί η κόντρα Αναστασιάδη – Τζαβέλλα

Μήνυμα δυσαρέσκειας για την εμφάνισή του στην Τρίπολη είχε στείλει από χθες στον Γιώργο Τζαβέλλα ο Άγγελος Αναστασιάδης, προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την σημερινή απόφασή του να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το  ματς με την Καλλονή…

Και μπορεί ο διεθνής αμυντικός δεν ήταν ο μόνος που πήγε άσχημα στο συγκεκριμένο ματς, εντούτοις ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θεώρησε την παρουσία του απλά μια κακή βραδιά, όπως έκανε για άλλους παίκτες, αλλά τον χρέωσε με κάκιστη νοοτροπία και έλλειψη διάθεσης.

Αυτός είναι ουσιαστικά και ο λόγος που μόνο ο Τζαβέλλας «πλήρωσε το μάρμαρο» για το βατερλό του «Δικεφάλου» στην Τρίπολη, ωστόσο θα πρέπει να εστιάσουμε και στο πρόσφατο παρελθόν της σχέσης των δύο ανδρών που σαφέστατα δείχνει ότι το κλίμα δεν είναι το καλύτερο μεταξύ τους.

Όλα άρχισαν την περίοδο που ο Γιώργος Τζαβέλλας ανάρρωνε από τον σοβαρό τραυματισμό του στο ματς με τη Νίκη Βόλου. Ο διεθνής αμυντικός μετά από κάποιες μερες αποθεραπείας άρχισε να μουρμουρίζει για το πρόγραμμα αποθεραπείας που ακολουθούσε, εκφράζοντας εντός της ομάδας παράπονα για την διαχείρισή του από το ιατρικό τιμ. Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στα τέλη του Νοέμβρη αλλά δεν πρόλαβε να μείνει για καιρό ενεργός αφού μετά από μία μονόλεπτη συμμετοχή κόντρα στην Φιορεντίνα και ένα σημαντικό διάστημα παρουσίας κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ, τραυματίστηκε στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Τότε ήρθε το δεύτερο και πιο σοβαρό επεισόδιο στις σχέσεις των δύο αντρών. Ο Τζαβέλλας ζήτησε άδεια για να πάει να εξεταστεί από τον προσωπικό του γιατρό στην Αθήνα, ο Αναστασιάδης του την έδωσε, αλλά θεώρησε την κίνηση του παίκτη του προσβολή για τον άμεσο συνεργάτη του, γιατρό, Γιώργο Οικονομίδη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που είχε κάνει για το συγκεκριμένο θέμα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

“Ο Τζαβέλλας βγήκε αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι και ζήτησε άδεια για ψυχολογικούς λόγους να δει τον προσωπικό του γιατρό. Ο δικός του γιατρός δεν έκανε τίποτα, ο δικός μας γιατρός τα έκανε όλα. Εμείς έχουμε το καλύτερο ιατρικό τιμ, έρχονται παίκτες από άλλους συλλόγους να εξεταστούν. Ο Τζαβέλλας δεν ήταν έτοιμος και αν μας πει ότι είναι έτοιμος με την Ξάνθη θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ τον Τζαβέλλα τον καλύπτω, αλλά μένει ακάλυπτος ο γιατρός μας. Αυτός ο άνθρωπος που έκανε πενήντα χειρουργεία το μήνα, πλέον λόγω του ΠΑΟΚ κάνει πέντε. Χάνει χρόνο και χρήμα. Αυτόν τον άνθρωπο, τον γιατρό μας, πρέπει να τον ευχαριστούμε. Για τους συνεργάτες μου δεν μπορεί να πει κανείς κουβέντα. Εγώ έχω μαζί μου ότι καλύτερο υπάρχει”.

Η τοποθέτηση του τεχνικού του ΠΑΟΚ ενόχλησε τον ποδοσφαιριστή ο οποίος του το είπε σε τετ α τετ που είχαν με παρέμβαση της διοίκησης, το οποιο αποδείχθηκε καταλυτικό για να ηρεμήσουν εκείνη την περίοδο τα πνεύματα. Ο Αναστασιάδης έβαλε νερό στο κρασί του και μάλιστα παραμονές του αγώνα με την Γκινγκάμπ με δήλωσή του μίλησε για προσωπικό λάθος του στην υπόθεση Τζαβέλλα:

“Είμαι εδώ για τον ΠΑΟΚ. Οποιος το καταλαβαίνει καλώς, όποιος δεν το καταλαβαίνει μπορεί να σκέφτεται και να λέει ότι θέλει. Τώρα ο Τζαβέλλας κάνει θεραπεία κάτω, ελπίζω αύριο να είναι καλά. Το θέμα του όχι μόνο είναι λήξαν. Εγινε ένα λάθος από μένα γιατί θα έπρεπε να τον καλύψω, είμαι αρχηγός της οικογενείας. Εγώ απαγορεύεται να μην κάνω αυτό το αυτονόητο, άσχετα αν είχε κάνει λάθος ή όχι. Κανείς γονιός αν κάνει κάτι κακό το παιδί του δεν το βγάζει έξω και το σκοτώνει”.

Ο Τζαβέλλας επανήλθε πήρε χρόνο συμμετοχής, έδωσε, όμως, και πάλι το δικαίωμα στον Αναστασιάδη να δυσφορήσει όταν τον είδε να μην συγκρατεί τα νεύρα του στην πρόκληση του Μάντζιου στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και να αποβάλλεται (πολύ αυστηρά, πάντως, από τον Παππά), ενώ μόλις λίγα λεπτά πριν είχε σκοράρει.

Μετά και από την απόφαση του Αναστασιάδη να μην τον πάρει μαζί του στη Μυτιλήνη, ενώ ο ΠΑΟΚ, με δεδομένο και το “κόψιμο” του Σπυρόπουλου, έχει σοβαρή έλλειψη σε αριστεροπόδαρους παίκτες, είναι ξεκάθαρο ότι η σχέση του Τζαβέλλα με τον Αναστασιάδη και κατ’ επέκταση με τον ΠΑΟΚ βρίσκεται, πλέον, σε οριακό σημείο και το μέλλον (του) κρίνεται αβέβαιο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα