Καλαμαριά: Το facebook έφερε δικαστικούς μπελάδες σε καθηγητή

Ένα σεξιστικό σχόλιο που έκανε σε βάρος μαθητή στο facebook οδήγησε καθηγητή γυμνασίου στην περιοχή της Καλαμαριάς στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, το περιστατικό στη συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έγινε την περασμένη εβδομάδα κι ο μαθητής ενημέρωσε τους γονείς του. Αυτοί υπέβαλαν αναφορά στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ ενημερώθηκε και η διεύθυνση του σχολείου που φέρεται να επέπληξε τον καθηγητή, ο οποίος είναι γυμναστής. Ωστόσο σύμφωνα με τη μήνυση που υποβλήθηκε στη συνέχεια ο καθηγητής φέρεται ότι απείλησε και έβρισε τον μαθητή που τον «έδωσε».

Ο καθηγητής έγραψε στο «facebook», σχολιάζοντας την ποινική του δίωξη:

«Αγαπητοί μαθητές. Σας ευχαριστώ όλους για τα αιτηματα φιλίας. Παρ όλο το ότο απαντώ σπάνια για λόγους τάκτ και διαφοράς ηλικίας, και παρ όλο ότι το FB αποτελεί προσωπικό δεδομένο, κάποιος μεταβίβασε μια φράση αστεϊσμού στην μητέρα του, και εκείνη το χρησιμοποίησε εναντίον μου. Κατόπιν τούτου δεν θα μπορέσω να ξανααπαντήσω σε κανέναν , παρα την αγάπη μου, γιατί κουράστηκα να εχω προβλήματα χωρίς λόγο. Καλή συνέχεια σε όλους».

Μετά από τη μήνυση που υποβλήθηκε ο γυμναστής συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του μήνυση για απειλή κι εξύβριση και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Η υπόθεση αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα