Καλλιεργούμε  τους… καλύτερους προπονητές!

Φερνάντο Σάντος ή Κλαούντιο Ρανιέρι; Ποιος από τους δύο είναι ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς; Δεν έχει και τόση σημασία, καθώς και οι δύο πέρασαν από τον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας και απέκτησαν το… άστρο της. Εντάξει, ο ένας πέτυχε και ο άλλος απέτυχε, αλλά δεν έχει σημασία, αμφότεροι έλαβαν το «άγιο προπονητικό φως».

Ο Φερνάντο Σάντος χάρη στην τακτική του μεθοδολογία κατέκτησε το Euro με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και ο Κλαούντιο Ρανιέρι με όπλο το καταπληκτικό κλίμα και την πίστη που δημιούργησε στα αποδυτήρια της Λέστερ, πήρε το πρωτάθλημα Αγγλίας πέρα από κάθε προσδοκία και αμφότεροι διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς.

Κακά τα ψέματα είναι τα μεγάλα φαβορί, παρά το ότι υπάρχουν επτά ακόμη συνάδελφοί τους που επίσης διεκδικούν αυτή τη διάκριση. Πρόκειται για τον Γιούργκεν Κλοπ που φαίνεται να αναγεννά τη Λίβερπουλ, τον Πεπ Γουαρδιόλα που συνεχίζει να κατασκευάζει εντυπωσιακές ομάδες, τον Ντιέγκο Σιμεόνε για την ικανότητά του να διατηρεί σε υψηλότατο επίπεδο μία ομάδα που ανταγωνίζεται μεγαθήρια, τον Λουίς Ενρίκε που δεν έριξε επίπεδο την Μπάρτσα, παρά το ότι την παρέλαβε στα Ιμαλάια, τον Ζινεντίν Ζιντάν που πήρε το Champions League παρά την απειρία του, τον Ντιντιέ Ντεσάμπ που παρέλαβε μία ανοργάνωτη Εθνική Γαλλίας και την οδήγησε στον τελικό του Euro και τον Κρις Κόουλμαν που εμφάνισε μία Εθνική Ουαλίας με τρεις μόλις παίκτες αξίας, να παίζει σε υψηλότατο επίπεδο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα