Καλό ταξίδι, φίλε…

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στην πλατιά οικογένεια του ΠΑΟΚ ο θάνατος του Γιώργου Κασιμάτη, ενός από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που πέρασαν από τοn σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Ο γεννημένος πλησίον του γηπέδου της Τούμπας 76χρονος παράγοντας ήταν μία από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες του «δικέφαλου του βορρά», τον οποίο υπηρέτησε πιστά για δεκαετίες. Πρωτοεμφανίστηκε στα διοικητικά του ΠΑΟΚ την δεκαετία του ’80, ως συνεργάτης του αείμνηστου προέδρου Γιώργου Παντελάκη, και με την πειθώ που τον διέκρινε κατάφερε να φέρει στην Τούμπα σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως ο Χρήστος Δημόπουλος και ο Βασίλης Γεωργόπουλος.

Μάλιστα το 1984-1985 ήταν από τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης, από την οποία αποχώρησε αιφνιδιαστικά για να επανέλθει αρκετά χρόνια αργότερα στο πλευρό του Γιώργου Μπατατούδη. Κάποια στιγμή το όνομά του ακούστηκε για την προεδρία της ΑΕ Λάρισας, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε, προτιμώντας να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη δίπλα στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ.

To 1999 εκλέχτηκε ως μέλος στο τότε Δ.Σ. της ΕΠΑΕ (πρόεδρος ο Βίκτωρας Μητρόπουλος) και πήρε την θέση του αντιπροέδρου.

Στην επαγγελματική του ζωή ο Γιώργος Κασιμάτης εργάστηκε αρχικά στην Ολυμπιακή Αεροπορία πριν αποχωρήσει οικειοθελώς για να ανοίξει δικό του ταξιδιωτικό πρακτορείο. Ασχολήθηκε ενεργά για πολλά χρόνια με τον τουρισμό και την πρακτόρευση, ενώ αργότερα ήταν μέτοχος σε διάφορες εταιρείες της συμπρωτεύουσας.

Όταν αποχώρησε από τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, στήριξε όσο κανείς άλλος το τμήμα βόλεϊ του «δικέφαλου του βορρά» που είχε πάρει την κάτω βόλτα και διατηρείται σήμερα σε ικανοποιητικό επίπεδο χάρη στον Γιώργο Κασιμάτη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Τον περασμένο Οκτώβριο υπέστη ανακοπή καρδιάς, η οποία προκάλεσε ζημιά στην υγεία του που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Τον εκλιπόντα συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία πλήθος κόσμου, φίλοι και συγγενείς.

Την Ε.Ο.ΠΕ. εκπροσώπησαν στην κηδεία του ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής, το μέλος του ΔΣ Νίκος Δατσέρης και το αναπληρωματικό μέλος Δήμητρα Χαριτίδου. Επίσης παραβρέθηκαν ο Υπεύθυνος Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων, Κώστας Χαριτωνίδης, και ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Β. Ελλάδος, Μπάμπης Καρασαρλίδης.

Την θλίψη της για την απώλεια του Γιώργου Κασιμάτη εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η ΕΟΠΕ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για τον θάνατο του Γεώργιου Κασιμάτη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης που άφησε το πρωί της Τρίτης (21/11) την τελευταία του πνοή νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από τις αρχές Νοεμβρίου στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” στην Θεσσαλονίκη μετά από βαρύ εγκεφαλικό. Ο Γεώργιος Κασιμάτης γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1941, ήταν γενικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ που το 1985 πήρε το πρωτάθλημα Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Λίγκας του ποδοσφαίρου.

Η εμπλοκή του με το βόλεϊ άρχισε το 1997 και μάλιστα είχε βοηθήσει το τμήμα του ΠΑΟΚ να βγει από την αφάνεια και να μπει στον δρόμο του πρωταθλητισμού.

Από τον Ιούνιο του 2015 κατείχε την θέση του αντιπροέδρου στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε Διοικητικό Στέλεχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Στις εκλογές της ΕΟΠΕ τον Σεπτέμβριο του 2016 εκπροσώπησε το σωματείο του Α.Σ.Πάνθεον Λιτοχωρίου. Στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν Α΄ Αντιπρόεδρος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ αποφάσισε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο».

Βίκτωρας Μητρόπουλος: «Έχασα έναν φίλο…»

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του Γιώργου Κασιμάτη ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και εκδότης της «Α» Βίκτωρας Μητρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Έχασα κι εγώ έναν φίλο που αγαπούσα και εκτιμούσα πάρα πολύ. Μιλάγαμε σχεδόν κάθε μέρα και πάντοτε έβρισκε τρόπο να βάζει στις συζητήσεις μας την αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Όταν το 2000 έγινε πρώτη παρέμβαση της ΕΠΑΕ στο γήπεδο της Τούμπας, ο Γιώργος νυχθημερόν παρακολουθούσε τις εργασίες. Θεωρώ ότι ήταν απώλεια και για τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα