Καλύτερη επίθεση χωρίς… σκόρερ

Απίθανο στατιστικό παράδοξο αυτό που συμβαίνει με τον φετινό Ολυμπιακό

Τα 41 γκολ έφτασε ο Ολυμπιακός μετά τα τρία που σημείωσε στην Κέρκυρα και είναι πρώτος στην Ελλάδα σε παραγωγή τερμάτων. Διαθέτει, βέβαια, την τρίτη χειρότερη άμυνα στη Super League, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα…

Από αυτά τα 41 τέρματα, τα 24 τα έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα, τα 5 στο Κύπελλο κι άλλα 12 στην Ευρώπη. Το παράδοξο της υπόθεσης ποιο είναι; Πως δεν έχει ούτε έναν παίκτη με περισσότερα από τέσσερα τέρματα!

Ο Ολυμπιακός έχει βρει γκολ από 18 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές κι αυτό είναι εκπληκτικό. Συγκεκριμένα, τα γκολ των Πειραιωτών έχουν σημειώσει οι εξής:

Φορτούνης 4

Ανσαριφάρντ 4

Πάρντο 4

Εμενίκε 4

Οτζίτζα 3

Σισέ 3

Μάριν 3

Μπεν 2

Ζιλέ 2

Νικολάου 2

Ένγκελς 2

Τζούρτζεβιτς 2

Κι από ένα Φιγκέιρας, Μποτία, Μάρτινς, Κούτρης, Καρσελά και Ρομαό

Η ΑΕΚ που είναι δεύτερη σε παραγωγή τερμάτων, αλλά αρκετά πίσω σε σχέση με τον Ολυμπιακό, έχει σκοράρει 32 γκολ. Ωστόσο, έχει δύο παίκτες με περισσότερα από τέσσερα τέρματα, τον Λάζαρο με 9 και τον Μάνταλο με 5 (κι άλλους δύο με τέσσερα, Λιβάγια και Αραούχο).

Είναι χαρακτηριστικό πως πέντε ακόμη ομάδες έχουν παίκτη με περισσότερα γκολ από τους πρώτους σκόρερ του Ολυμπιακού. Ο Κόντε του ΠΑΣ και ο Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ έχουν από 7, ο Γεσίλ του Πανιωνίου ο Γέντρισεκ της Ξάνθης και ο Μολίνς του Παναθηναϊκού έχουν από 6. Στα τέσσερα γκολ, όσα και οι πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού, βρίσκονται οι Λάμπρου, Σπιριντόνοβιτς (Πανιώνιος), Κριζμάν (ΑΕΛ) και Γιακουμάκης (Λεβαδειακός).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα