“Καμία έκπτωση στα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ.”

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ήταν κι ένα μωρό. Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού προτείνει τα σχολεία να πραγματοποιούν νυχτερινές επισκέψεις στα επείγοντα των νοσοκομείων προκειμένου να βλέπουν τα όσα εκτυλίσσονται έτσι ώστε να παραδειγματίζονται και να αποκτήσουν κατάλληλη οδηγική συμπεριφορά.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη: «Νιώθω λίγο χαζός επαναλαμβάνοντας κάθε τόσο τα ίδια και τα ίδια. Και το εξομολογήθηκα το βράδυ στον Ιαβέρη. «Καλύτερα γραφικός, παρά εγκληματίας» ήταν η δική του απάντηση. 33 χρόνια φωνάζει αυτός – περισσότερα από όλους μας… και τίποτα δεν αλλάζει. Κάθε μέρα σκοτώνονται τέσσερις άνθρωποι στους δρόμους. Και μην σας ξεγελά η επικαιρότητα. 8 στους 10 σκοτώνονται με ταχύτητες κάτω των 40 χιλιομέτρων. Κάπως έτσι καταλήξαμε να είναι τα τροχαία η πρώτη αιτία θανάτου στους νέους. Ούτε οι καρκίνοι, ούτε οι καρδιές.
Σαν δημοσιογράφος επέμενα στην εξής πρόταση:
Τα σχολεία να κάνουν νυχτερινές επισκέψεις στα επείγοντα του ΚΑΤ. Να βλέπουν τα ανοιγμένα κεφάλια, τα αναπηρικά καροτσάκια, τους γύψους, τις βίδες. Τον θρήνο έξω από τις εντατικές. Να μεταφέρουν τη «συζήτηση» στο σπίτι. Έτσι ίσως οι γονείς τους αλλάξουν συμπεριφορά.
Σαν πολιτικός φωνάζω σε ένα κενό.
Έρχεται η κυρία Μυλωνά στην Επιτροπή Οδικής ασφάλειας της Βουλής, έρχεται ο Ιαβέρης, μας ανοίγουν τα μάτια, δίνουν στοιχεία, κάνουν προτάσεις, κάποιοι ξαφνιάζονται, κάποιοι αδιαφορούν… και τίποτα δεν αλλάζει.
«Ποιος υπουργός φοράει ζώνη στο πίσω κάθισμα;» αναρωτιέται ο Ιαβέρης. «Ποιος αστυνομικός φοράει ζώνη. Ποιος δημοσιογράφος μιλάει για το έγκλημα; Ξέρεις πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον Παντελίδη μέχρι το νεαρό Jumbo; Χίλιοι οκτακόσιοι. Ποιος νοιάζεται;».
Το Ποτάμι μίλησε για το έγκλημα από την ιδρυτική του κιόλας διακήρυξη. Δεν ξέρω κανέναν άλλο να το έχει κάνει. Γιατί καλά τα μπλα μπλα δημοκρατία μπλα μπλα Ευρώπη μπλα μπλα ανάπτυξη, αλλά εδώ μιλάμε για ένα έγκλημα που καταργεί όλα τα προηγούμενα ωραία λόγια. Ίσως αν το φωνάξουμε όλοι, αν γίνουμε όλοι «γραφικοί», τότε βγούμε από το λήθαργο και υπερασπιστούμε τις ζωές μας και κυρίως τις ζωές των παιδιών μας.
Και επειδή είναι μπροστά μας να το πω. Διαφωνώ με τις εκπτώσεις και τις μειώσεις στα πρόστιμα. Εκπτώσεις στο έγκλημα;
Ούτε εδώ μπορούμε να είμαστε σταθεροί; Να στείλουμε σε όλους και πρωτίστως στους εαυτούς μας ένα καθαρό αυστηρό μήνυμα;».
Η διαπραγμάτευση

Την ίδια ώρα ο κ. Θεοδωράκης με συνεντεύξεις και παρεμβάσεις σε ΜΜΕ όλης της Επικράτειας επικρίνει την κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και όπως λέει στους συνομιλητές του «ο κ. Τσίπρας πρέπει να γράψει ένα νέο λεξικό ελληνικής γλώσσας. Δεν μπορεί να σαλπίζει ισπανική υποχώρηση και να λέει ότι αυτό είναι το τέλος της λιτότητας. Τον Ιανουάριο χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας και όπου να ‘ναι θα βγει ο κ. Τσίπρας και θα πει ‘’δεν έχουμε ανεργία απλά επανακαθορίζουμε τον ελεύθερο χρόνο των Ελλήνων’’».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει ότι αν δεν περιορίσουμε το κομματικό κράτος δεν θα πάμε μπροστά. «Αν δεν φύγουν όσοι μπαίνουν από τα κόμματα κι αν δεν αλλάξουμε το δημόσιο η Ελλάδα θα σέρνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά, φέροντας ως παραδείγματα το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια που από τη μια πλευρά υπάρχουν οι παλινωδίες της κυβέρνησης και από την άλλη οι κομματικοί της διοίκησης που σαμποτάρουν ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών.
Ερωτώμενος για τη πιθανότητα να υπάρξει ρήξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι αυτό δεν θα συμβεί αναφέροντας: «Έχουν απορροφηθεί στον ευρύτερο δημόσιο όλοι οι πολιτευτές και όλοι άνθρωποι του μηχανισμού των ΑΝΕΛ. Δεν υπάρχει περίπτωση να κουνηθούν και θα μείνουν μέχρι τέλους στην κυβέρνηση δηλαδή στο κράτος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα