“Καμία ζημιά δεν υπέστη το δημόσιο από το Ερρίκος Ντυνάν”

Του ξέφυγε πάνω στην κουβέντα; Ήθελε να πει άλλο και τα μπέρδεψε; Ή είπε την αλήθεια, που στην ουσία καταρρίπτει άλλο ένα μύθο του ΣΥΡΙΖΑ;

Ότι από όλα κι εάν έγινε ο Ανδρέας Ξανθός ακύρωσε το συνολικό αφήγημα της κυβέρνησης σχετικά με το “Ερρίκος Ντυνάν”. Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου ομολόγησε ότι το “Ερρίκος Ντυνάν” ομολόγησε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν ήταν δημόσιο και άρα δεν τεκμαίρεται ζημιά του δημοσίου, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο και μάλιστα έχει στήσει ένα σώου στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία, έχοντας καλέσει τρεις φορές τον προφυλακισμένο πρώην πρόεδρος του Ανδρέα Μαρτίνη.

Το εντυπωσιακό με την ομολογία Ξανθού είναι προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση, προσέθεσε ότι  «το υπουργείο Υγείας ούτε επιχορηγεί, ούτε επιχορηγούσε, το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα». Ο υπουργός Υγείας συντάχθηκε πλήρως με την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ίδια ερώτηση ο Υπουργός Υγείας συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Δεν τεκμαίρεται ζημιά του δημοσίου από την μη καταβολή νοσηλίων. Σαφώς, όμως, δημιούργησε (η μη καταβολή νοσηλίων) «μαύρη» τρύπα που οδήγησε σε χρεοκοπία και απώλεια του νοσοκομείου που ήταν με την ευρύτερη έννοια στο δημόσιο».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Ξανθός, αφού ξεκαθάρισε ότι το νοσοκομείο πλέον είναι ιδιωτικό και άρα το Υπουργείο δεν έχει καμία δικαιοδοσία, απευθύνθηκε στη διοίκηση του ιδρύματος για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το «χαμένα νοσήλια». «Μας είπε ότι έχει κάνει δύο ενέργειες. Η μια να αναθέσει στη δικηγορική εταιρεία  «Σιούφας και συνεργάτες” την ανάκτηση των απαιτήσεων από νοσήλια. Η δεύτερη να καταθέσει ενώπιον του ειδικού ανακριτή πολιτική αγωγή σε βάρος του Ανδρέα Μαρτίνη για την ζημιά που έπαθε το ίδρυμα», εξήγησε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα