«Καμιά διαφωνία για τα P-3 Orion»

Πολύς λόγος γίνεται από την Κυριακή για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 Orion, τα οποία εκτός του ότι μπήκαν αιφνιδίως στο καθημερινό λεξιλόγιό μας, έχουν προκαλέσει αναστάτωση και κόντρες στο πολιτικό σκηνικό.

Πρόκειται για την υπόθεση της υπογραφής εκ μέρους της κυβέρνησης της σχετικής διακρατικής σύμβασης με τις ΗΠΑ για τα Ρ-3 Orion και κυρίως για τις ενστάσεις που έχουν εγερθεί αναφορικά με το είδος της ανάθεσης (απ’ ευθείας), το χρηματικό κόστος (περί τα 500 εκατ. ευρώ) και τον χρόνο (τουτέστιν την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά επειγόντως χρήματα) που επελέγη να γίνει ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών.

Μετά, λοιπόν, από τις σχετικές επεξηγήσεις που δόθηκαν εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σήμερα ήταν η σειρά του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Κώστα Ήσυχου και του υφυπουργού, Νίκου Τόσκα, να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.

Εν προκειμένω ο ΑΝΥΕΘΑ και ο ΥΦΕΘΑ είπαν ότι οι πληροφορίες που τους ήθελαν να διαφωνούν με την κυβερνητική απόφαση για τα Ρ-3 Orion είναι «σενάρια φαντασίας» που διαρρέονται από «κέντρα υπονόμευσης της κυβέρνησης». Συγκεκριμένα, η κοινή ανακοίνωση των κ.κ. Ήσυχου και Τόσκα αναφέρει τα εξής:

«Τα κέντρα υπονόμευσης της κυβέρνησης διαρρέουν, μέσω δημοσιευμάτων, νέα σενάρια φαντασίας περί τριβών και αντιθέσεων στην κυβέρνηση, τη φορά αυτή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
»Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η υπογραφή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο της απόφασης του ΚΥΣΕΑ (και της προηγούμενης κυβέρνησης) για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.
»Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σχετικά δημοσιεύματα εμφανίζουν τον Αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Ήσυχο και τον Υφυπουργό Νίκο Τόσκα ως “διαφωνούντες” με την παραπάνω απόφαση.
»Δεν πρόκειται παρά για μια ακόμα κατασκευή, της οποίας στόχος είναι η παροχή “καλών υπηρεσιών” σε έτσι και αλλιώς γνωστά από πριν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ας μην βαυκαλίζονται με το γεγονός ότι αυτά, τα δικά τους “όνειρα θερινής νυκτός” θα γίνουν ευρέως πιστευτά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα