Καμμένος: Νόμιμη η συμφωνία για τα βλήματα – Με πολεμάει η Νέα Δημοκρατία (video)

Ως ψεύτες κατηγόρησε ο Πάνος Καμμένους όσους χαρακτηρίζουν «μεσάζοντα» τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο, ενώ όσον αφορά τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία έκανε λόγο για ένα νόμιμο και χωρίς “μίζες” deal.

Παράλληλα, μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ-1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχτηκε πως η Σαουδική Αραβία θέλει και νέα συμφωνία για πώληση βομβών. Όπως υποστήριξε «ο κ. Παπαδόπουλος επιλέχθηκε από το Ριάντ προκειμένου να κινήσει κάποιες διαδικασίες ώστε να έρθει σε πέρας η συμφωνία. Από κει και πέρα αν η Σαουδική Αραβία τον αντάμειψε γι αυτό, δεν είναι υπόθεση της Ελλάδας». Μάλιστα όπως τόνισε όλοι οι χώρες επιλέγουν κάποιον, η κάποια εταιρεία προκειμένου να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν μια διακρατική συμφωνία.

«Παρέλαβα έναν προϋπολογισμό 3 φορές λιγότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Προσπάθησα να βρω χρήματα και γι αυτό με πολεμούν» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορώντας και πάλι την Νέα Δημοκρατία. Τόνισε δε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει «εξευτελιστεί» με αυτήν υπόθεση στην Βουλή, καθώς όπως υπογράμμισε διασπείρει ψέματα για την συμφωνία και τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Ανέφερε δε πως ο αριθμός των βλημάτων είναι συγκεκριμένος, και αυτός είναι 300.000.

Σχολιάζοντας την εμπλοκή του Τζον Σφακιανάκη στην υπόθεση, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως ενώ είχε επιτευχθεί συμφωνία, παρουσιάστηκε στο υπουργείο υποστηρίζοντας πως είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό που ήθελε, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ήταν να κατεβάσει την τιμή τρεις φορές κάτω. «Όταν όμως του ζητήθηκαν από τους αρμόδιους τα στοιχεία του για να επικοινωνήσουν, τότε αυτός έγινε… καπνός», τόνισε ο ίδιος.

Τέλος, υποστήριξε πως ήταν αυτός που αρχικά στοχοποίησε ως «ύποπτο» τον κ. Παπαδόπουλο προκειμένου να υπονομεύσει την διακρατική συμφωνία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ-1

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα