Καμπάνια του Ποταμιού για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Με ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκανε γνωστό πως ξεκινάει εκστρατεία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των απλήρωτων εργαζομένων.
Ο κ. Θεοδωράκης ανάρτησε ένα προσχέδιο με τις προτάσεις του κινήματος, ενώ κάλεσε όσους θέλουν να βοηθήσουν, να πουν τη δική τους ιστορία απλήρωτης εργασίας αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, δημιουργήθηκε ειδική πλατφόρμα http://topotami.gr/doulevis-plironese/.
«Ξεκινάμε μια μεγάλη καμπάνια για την απλήρωτη εργασία, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Έχουμε πολλά προβλήματα και η ανεργία, η μαύρη εργασία και η απλήρωτη εργασία είναι τεράστια προβλήματα. Σε πάρα πολλές επιχειρήσεις -των Media, της εστίασης, της ενέργειας και πολλών άλλων- οι άνθρωποι δουλεύουν και δεν πληρώνονται για μήνες και αυτό έχει γίνει καθεστώς επειδή και οι άνθρωποι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις. Λένε «να το καταγγείλω, να φύγω από τη δουλειά αλλά που θα πάω;». Κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για την απλήρωτη εργασία. Μια από τις προτάσεις που έχουμε είναι η εξής: Πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους παρότι το κράτος τους χρωστάει λεφτά. Το κράτος έχει αρκετά δισεκατομμύρια που χρωστά στις επιχειρήσεις. Εμείς λέμε ότι αυτά τα χρήματα που οφείλει το κράτος και που δεν μπορεί να τα αποδώσει στις επιχειρήσεις να είναι εγγυήσεις στην τράπεζα για να πάρουν οι άνθρωποι λεφτά από την τράπεζα μόνο για μισθοδοσία. Ο επιχειρηματίας δηλαδή να μην μπορεί να πάρει λεφτά. Μέχρι τώρα δεν μπορεί να πάρει κάποιος λεφτά βάζοντας ως εγγύηση τα λεφτά που του χρωστάει το δημόσιο. Εμείς λέμε αυτό να αλλάξει υπέρ των εργαζομένων. Είναι μια μελετημένη πρόταση από αυτές που συνηθίζει να κάνει το Ποτάμι που δίνει μια διέξοδο σε ένα τμήμα των επιχειρήσεων. Και είναι πολλές άλλες προτάσεις που θα κάνουμε αύριο, ενώ θα καταθέσουμε και ερώτηση στον Πρωθυπουργό. Ελπίζω να έρθει να μας απαντήσει».
Επίθεση στον Τσίπρα
Στο μεταξύ νέα σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
«Έχει κανείς Έλληνας αμφιβολία, ότι αν ο κ. Τσίπρας ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις δε θα έφερνε εκλογικό νόμο τώρα; Θα έμενε με το μπόνους των 50 εδρών όπως έμεινε και το καλοκαίρι. Τώρα που είναι πίσω στα γκάλοπ, φέρνει ένα νόμο για να καταργήσει τη δύναμη του πρώτου κόμματος. Ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα, είναι πάντα με βάση τη μικροπολιτική και το κομματικό του συμφέρον».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως: «Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές πάνω στην δυσαρέσκεια του κόσμου. Θα προσπαθήσει να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση. Αν όμως ο κ. Τσίπρας θεωρήσει ένα πρωί ότι οι εκλογές τον βολεύουν προσωπικά, ότι βολεύουν τον Καμμένο, ότι βολεύουν την παρέα του, θα πάει σε εκλογές. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό».
Για τις τηλεοπτικές άδειες ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι είναι μία αστεία ιστορία η οποία εξελίσσεται σε μία μεγάλη φάρσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα