“Καμπανάκι” Ομπάμα: Κινδυνεύει η Δημοκρατία στις ΗΠΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Μπάρακ Ομπάμα. Ο πρώην πρόεδρος της χώρας μιλώντας στο Economic Club του Σικάγο, χρησιμοποίησε το παράδειγμα με την άνοδο του Χίτλερ και κάλεσε τους Αμερικανούς να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία στις ΗΠΑ.

«Πρέπει να φροντίσουμε αυτόν τον κήπο της Δημοκρατίας, ειδάλλως μπορεί να καταρρεύσει», είπε ο πρώην πρόεδρος.«Αυτό συνέβη στη Γερμανία τη δεκαετία του 1930, όπου ο Άντολφ Χίτλερ κατάφερε να κυριαρχήσει παρά τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και αιώνες υψηλών πολιτιστικών και επιστημονικών επιτευγμάτων. Έξι εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν», είπε και πρόσθεσε: «Άρα πρέπει να προσέξετε. Και να ψηφίζετε».

Αν και ο Ομπάμα δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Τραμπ, ορισμένοι, σύμφωνα με το iefimerida.gr, θεωρούν ότι τα σχόλιά του αφορούσαν στον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ και την εμπρηστική αντι-ισλαμική ρητορική του που φούντωσε τον εθνικισμό στη χώρα.

Οι οπαδοί του Ρεπουμπλικανού ηγέτη αντέδρασαν, όπως ήταν φυσικό, οργισμένα κάνοντας λόγο για «αποκρουστικά» και «αντιαμερικανικά σχόλια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα