Καμπούλ: Πολύνεκρη τραγωδία από επίθεση Ταλιμπάν σε ξενώνα

Στους 14 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν εναντίον ενός οικήματος στο οποίο συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ, ανακοίνωσαν η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν και ένας αξιωματούχος της αφγανικής αστυνομίας.

Στα θύματα περιλαμβάνονται ένας Αμερικανός, ένας Ιταλός και τέσσερις Ινδοί.

«Δεκατέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε από μία επίθεση εναντίον πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για μία πολιτιστική εκδήλωση στο Παρκ Πάλας της Καμπούλ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Ο νέος απολογισμός επιβεβαιώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από αστυνομικό αξιωματούχο στην Καμπούλ, ο οποίος ανέφερε πως η αστυνομία έχει βρει το πτώμα μόνον ενός επιτιθέμενου.

Οι δράστες είχαν κρατήσει για επτά ώρες δεκάδες ομήρους στο Παρκ Πάλας, ένα οίκημα στο οποίο συχνάζουν ξένοι και όπου πραγματοποιείτο μία συναυλία αφγανικής μουσικής.

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν, οι οποίοι εξαπέλυσαν τον Απρίλιο την ετήσια «ανοιξιάτικη επίθεσή» τους, ανέλαβαν σήμερα το πρωί την ευθύνη για την επίθεση.

«Ήταν μία αποστολή αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ένας από τους μαχητές μας. Η επίθεση σχεδιάστηκε με λεπτομέρεια με στόχο μία γιορτή στην οποία συμμετείχαν σημαντικοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και Αμερικανοί» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA) καταδίκασε την ενέργεια αυτή, καθώς και μία άλλη ένοπλη επίθεση που εξαπολύθηκε χθες στη Λασκάρ Γκαχ στο νότιο Αφγανιστάν κατά την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις πολίτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα