“Κανένας λόγος ανησυχίας για το τραπεζικό σύστημα”

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά την απόφαση της ΕΚΤ  να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για να δανείζει τις τράπεζες από τις 11 Φεβρουαρίου.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια πολιτική απόφαση, η οποία δεν επηρεάζει την οικονομία της χώρας ενώ έστειλε μήνυμα λέγοντας πως  “η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν”.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί στο Mega ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε πως δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το τραπεζικό σύστημα και πως οι συνέπειες για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είναι ασήμαντες.

Κληθείς να σχολιάσει το γερμανικό έγγραφο που αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters και μέσω του οποίου η Γερμανία φέρεται να ζητά ανάκληση όλων των αντι-μνημονιακών εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως ο επικεφαλής του Euro-working Group Τόμας Βίζερ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο εν λόγω έγγραφο όταν επισκέφτηκε την Αθήνα την προηγούμενη Παρασκευή.

«Αυτό το πλαίσιο, όπως μπαίνει στο χαρτί, δεν έχει κανένα κοινό σημείο αναφοράς με την ελληνική κυβέρνηση και δεν θα γίνει αποδεκτό στο Euro-working Group»,είπε και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει καλή διάθεση αλλά δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν».

Ειδικότερα για την επικείμενη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως ο κ. Σόιμπλε γνωρίζει ποιες ειναι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και πως σε αυτές τις επαφές πρέπει να υπάρχει συναντίληψη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα