«Κανένα ελαφρυντικό» σε Άκη και Σμπώκο, προτείνει η εισαγγελέας

Την έκρηξη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση των «μιζών» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Εδώ ακούσαμε μυθεύματα, πού τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ δεν μπορούν να λέγονται αυτά. Αυτά είναι μυθεύματα, από πού και ως πού; Ντροπή σου!» είπε, απευθυνόμενος προς την έδρα, φανερά εξοργισμένος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να σημειώσουμε, πως η εισαγγελέας στην πρόταση της ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών στους 14 εκ των 16 καταδικασθέντων, εξαιρώντας απ’ αυτή τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο. Όπως τόνισε στην αγόρευση της, στην περίπτωση τους δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί και στους 14 καταδικασθέντες, συμπεριλαμβανομένων της Βίκης Σταμάτη και της Αρετής Τσοχατζοπούλου το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Επιπλέον, για πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση οι οποίοι καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κάτ’ επάγγελμα τέλεσης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος η εισαγγελέας ζήτησε επιπλέον την αναγνώριση και του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου. Πρόκειται για τους Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζα, Νίκο Γεωργουλάκη και Γιώργο Κωνσταντάτο.

Όσο αφορά τον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος όπως τόνισε η εισαγγελέας είναι ο μόνος εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση που ομολόγησε, προτάθηκε να του αναγνωριστεί όπως και πρωτοδίκως το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθως και εκείνο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξης.
Με πληροφορίες από το newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα