Καναδάς: Έξι νεκροί από εισβολή ενόπλων σε τζαμί

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε σε τζαμί στο Κεμπέκ του Καναδά με αποτέλεσμα το θάνατο έξι ατόμων και τον τραυματισμό οχτώ από τα πυρά ενόπλων.

Μέσα στο τζαμί ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 40 άνθρωποι που προσεύχονταν τη στιγμή που οι τρεις δράστες -σύμφωνα με μάρτυρα- εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Οι καναδικές Αρχές ενημέρωσαν ότι δύο από τους τρεις δράστες έχουν συλληφθεί, χωρίς να υπάρξει αναφορά για το αν ο τρίτος διέφυγε.

Όπως τόνισαν μάλιστα, ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν γύρω στις 20:00 τοπική ώρα στο Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Sainte-Foy, ενώ υπάρχει φόβος για ακόμη περισσότερους νεκρούς, αλλά και τραυματίες, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία.

Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος.

 

Τι δήλωσε ο προωθυπουργός του Καναδά

«Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό χαρακτηρίζοντας την επίθεση τρομοκρατική.

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ’ ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου», δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέμενος έγινε στόχο και στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, όταν άγνωστοι άφησαν από έξω ένα κεφάλι γουρουνιού.

Εβδομάδες αργότερα, μία ισλαμοφοβική επιστολή διανεμήθηκε στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα