Κανονικά οι διαδικασίες για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικασίες για το ιπποδρομιακό στοίχημα που έχουν αναδείξει την ΟΠΑΠ Investment Limited ως πλειοδότη του διαγωνισμού. Το Δ΄ Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με τρεις αποφάσεις (406-407-408) απέρριψε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και του ΤΑΙΠΕΔ με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες με τις οποίες κατακυρώθηκε στον ΟΠΑΠ ο διαγωνισμός.

Ειδικότερα, η Intralot Limited υποστήριζε ότι παραβιάστηκαν το ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο όσον αφορά τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας. Όπως υπογραμμίζει παρατύπως κηρύχθηκε άγονη η αρχική διαδικασία με την προσφορά της 5.250.000 ευρώ γιατί φαίνεται ότι ματαιώθηκε όχι μόνο γιατί κρίθηκε μη ικανοποιητική αλλά επειδή υπήρξε εκτός διαδικασιών δέσμευση της ένωσης εταιρειών ΟΠΑΠ για προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένη την παραπάνω απόφαση, οι διαδικασίες να περάσει η σύμβαση παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή θα προχωρήσουν βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος. Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακηρύξει την ΟΠΑΠ Investments ως προτιμητέο επιτυχόντα πλειοδότη στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 έτη. Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά (ύψους 40.501.000 εκατ. ευρώ), όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα