Κανόνες ζητά από την Επιτροπή Αλιβιζάτου ο Γιάννης Μανιάτης

Ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) καθ. Ν. Αλιβιζάτο,  με θέμα τη θεσμοθέτηση κανόνων διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης ζητά από την Επιτροπή Αλιβιζάτου:

Η επιστολή σας της 14/9/2017 για τους κανόνες δεοντολογίας και διαφάνειας θεωρώ ότι τώρα πια πρέπει με κάθε τρόπο να εφαρμοστεί. Σε αυτούς τους δικούς σας κανόνες δεοντολογίας και διαφάνειας, προσθέτω και τις δικές μου προτάσεις που έχω δημόσια ανακοινώσει ως εξής:

  1. Πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων debates με όλους τους υποψηφίους στις Περιφέρειες της χώρας (από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχω προτείνει τη διενέργεια 13 debates για κάθε Περιφέρεια της χώρας με συμμετοχή δημοσιογράφων από τα τοπικά ΜΜΕ).
  2. Πραγματοποίηση 2 κεντρικών debates, ένα στη Δυτική Αθήνα για θέματα ανεργίας κι ένα στη Χαλκιδική για θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης.
  3. Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί για «τη διοργάνωση τουλάχιστον 3 ανοιχτών εκδηλώσεων πολιτικού προγραμματικού διαλόγου, σε ισάριθμες περιφέρειες της χώρας, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων, που θα μεταδοθούν διαδικτυακά και θα επιδιωχθεί να μεταδοθούν και τηλεοπτικά».
  4. «Διαχωρισμός της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων από την τρέχουσα πολιτική δραστηριότητα, λόγω του αξιώματος που κατέχουν».
  5. «Διασφάλιση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων κονδύλια που προέρχονται από την κρατική χρηματοδότηση προς τα πολιτικά κόμματα ή άλλους φορείς και γενικά δημόσιων πόρων, εθνικών ή κοινοτικών (ανθρώπινο δυναμικό, χώροι, λοιπές υποδομές, ατέλειες, κ.λπ.) στους οποίους έχουν πρόσβαση ορισμένοι υποψήφιοι λόγω του αξιώματος που τυχόν κατέχουν».
  6. Διασφάλιση ότι υποψήφιοι από το ίδιο κόμμα θα έχουν ίση πρόσβαση σε οργανωτικές δομές, data base και στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Για μια ακόμη φορά, καλώ λοιπόν όλους τους συνυποψηφίους μου να κάνουμε την ενότητα και την αξιοπιστία του εγχειρήματος πρωταγωνιστικές αξίες και πολιτικές προτεραιότητες καταθέτοντας τις θέσεις και προτάσεις μας μέσω ουσιαστικού διαλόγου που θα μπορούν να ακούσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα