Καπίνο: «Ο Παναθηναϊκός χειρίζεται λάθος τα δικά του παιδιά»

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα «Πράσινη» παραχώρησε ο διεθνής τερματοφύλακας της Μάιντζ, Στέφανος Καπίνο, ο οποίος μίλησε τόσο για την Εθνική, όσο και για τον Παναθηναϊκό.

Πιο αναλυτικά όσα είπε:
«Ε, όχι και ντροπή! Μία κακή παρένθεση ήταν για την Εθνική. Θα σηκώσουμε ξανά κεφάλι. Εντάξει στην Ελλάδα είμαστε λίγο της ισοπέδωσης και προχθές στο γήπεδο, είδα πολλά πράγματα που δεν μου άρεσαν. Κατανοώ και από την απογοήτευση κα πολλές φορές το γιουχάισμα. Αλλά από εκεί και πέρα το βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ η απόσταση είναι μεγάλη. Ειδικά όταν πριν από δύο μήνες οι ίδιοι άνθρωποι μας αποθέωναν. Αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα, Είμαστε των άκρων. Αυτή είναι η νοοτροπία μας. Όταν φωνάζουν να βγάλουμε τη φανέλα και να φύγουμε, είναι αχαριστία για αυτήν την Εθνική. Στα καλά είμαστε όλοι μαζί. Στα άσχημα όμως μόνοι μας. Τώρα είναι που ο κόσμος πρέπει να μας στηρίξε.

Αν ήμουν προπονητής δεν θα άλλαζα κάτι. Δεν φταίει ο Ρανιέρι ή καλύτερα δεν φταίει μόνο ο Ρανιέρι γι’ αυτό που συμβαίνει. Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Εμένα μου έχει κάνει καλή εντύπωση και ως προπονητής και σαν άνθρωπος. Μα είπε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και πως είναι κακή παρένθεση. Ο άνθρωπος είναι ένα μήνα εδώ και όλα έχουν πάει άσχημα. Πολλοί τραυματισμοί. Έφυγε ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης. Ο Γιώργος βέβαια είναι μαζί μας τώρα αλλά όχι μέσα στο γήπεδο.

Μακάρι όλοι να είχαμε την πορεία του Καραγκούνη και να δοξαστούμε όπως αυτός. Ο Καραγκούνης έφτασε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μακάρι να κάνουμε τα μισά απ’ όσα πέτυχε ο Γιώργος. Εννοείται πως θα ήθελα να τον ξαναδώ στον Παναθηναϊκό! Θα ήταν τιμή και περηφάνια για όλους τους Παναθηναϊκούς να κλείσει την καριέρα του ο Γιώργος με την φανέλα της ομάδας.

Όταν έχεις μεγαλώσει κάπου, είναι οικογένεια για σένα και ο Παναθηναϊκός ήταν για μένα οικογένεια. Είναι δύσκολο λοιπόν να φύγεις από την οικογένεια και θέλει υπομονή και επιμονή. Μου έρχονται συνεχώς στο μυαλό στιγμές. Όλα τα χρόνια στην Παιανία. Παιδάκια, φίλοι-κολλητοί. Σαν κατασκήνωση, όλο τον χρόνο! Πολλές χαρές με τον Παναθηναϊκό. Το Κύπελλο, το 0-3 και η επέμβαση στο Καραϊσκάκη. Τα ντέρμπι με Ολυμπιακό. Όπου κι αν πας, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Τσέλσι όταν είσαι Έλληνας και έχεις μεγαλώσει τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπειρία να παίζεις σε τέτοιο ματς.

Πιστεύω ότι το καλύτερο πρωτάθλημα της ζωής μας να έκανα τα λεφτά θα ήταν πάνω-κάτω τα ίδια για τον Παναθηναϊκό. Δεν ήθελα να φύγω. Ήθελα να κάτσω ακόμη έναν χρόνο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μετανιώνω για την επιλογή μου. Ο Παναθηναϊκός έχει χειριστεί πολύ λάθος το θέμα των δικών του παιδιών. Δεν αξιολόγησε όσο έπρεπε τους παίκτες που έβγαλε από τα σπλάχνα του και μεγαλύτερο παράδειγμα αυτό από του Καραγκούνη δεν υπάρχει. Είναι πολύ άσχημο να μην σε τιμάει η ομάδα σου και να μην σου δίνει την ευκαιρία να γυρίσεις και να κλείσεις την καριέρα σου εκεί. Εννοείται, αλλά το ότι θες να γυρίσεις, δεν σου εξασφαλίζει το ότι θα γυρίσεις. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.

Κοίτα, τον Στέφανο τον πιστεύω πάρα πολύ. Όσο δουλεύει ο Στέφανος, δεν δουλεύει κανείς. Μερικές φορές ίσως βολεύει να στοχοποιείται κάποιος. Ο Αναστασίου είναι δίκαιος άνθρωπος και καλός προπονητής. Πολύ μεθοδικός.

Είναι τεράστια η προσπάθεια που κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος και όλοι πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Εύχομαι να πετύχει γιατί δεν αξίζει στον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να δώσει κάποια χρήματα παραπάνω για να κάνει μια μεταγραφή, γιατί θα αποζημιωθεί κάπου αλλού. Για αυτό και δεν μπορεί να κρίνει κανείς τις μεταγραφικές κινήσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα