Καρέ καρέ πως το τουρκικό περιπολικό πλευρίζει την ελληνική κανονιοφόρο στα Ίμια (βίντεο)

Το πώς μια τουρκική ακταιωρός ακούμπησε την ελληνική κανονιοφόρο  “Νικηφόρος” στα Ίμια δείχνει βίντεο ντοκουμέντο.

Όπως θα δείτε, το ελληνικό πολεμικό πλέει κανονικά και είναι το τουρκικό που το πλησιάζει με αποτέλεσμα τα δύο σκάφη να ακουμπήσουν.

Μάλιστα ευτυχώς για τους Τούρκους που το έμπειρο ελληνικό πλήρωμα δεν άλλαξε ξαφνικά πορεία, γιατί τότε οι Τούρκοι θα βρίσκονταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το νέο περιστατικό συνέβη στα Ίμια το μεσημέρι της Τετάρτης. Το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, περίπου στις 14.30 ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διέλευση της κανονιοφόρου, η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, εάν δηλαδή έκαναν ελιγμό και δεν επρόκειτο για μια ακόμα επίδειξη τουρκικής ασχετοσύνης στη θάλασσα, ο οποίος οδήγησε τελικά στην επαφή με το ελληνικό πλοίο.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ τόνισαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές στο ελληνικό πλοίο και ο «Νικηφόρος» και συνέχισε κανονικά την περιπολία του, ενώ η τουρκική ακταιωρός επέστρεψε στα χωρικά ύδατα της γείτονος.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα