ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: “Και πάλι κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους”

«Ρουσφετολογική λογική» στη διαχείριση του ζητήματος των σκουπιδιών καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Σε όλη αυτή την ιστορία με τα σκουπίδια δεν κοιτάμε πρώτα απ’ όλα αυτούς που πληρώνουν την αβελτηρία και την αβλεψία και τη δόλια ανικανότητα της κυβέρνησης που έχει δημιουργήσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Καραγκούνης χαρακτηρίζοντας «ρουσφετολογική λογική» τις παρατάσεις στις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα από το Νοέμβριο του 2015 και μετά.

«Υπήρξε μια ρουσφετολογική λογική στη μεταχείριση αυτού του ζητήματος. Υπήρχαν εποχικοί υπάλληλοι, οι οποίοι διορίζονταν κάθε χρόνο. Οι τελευταίοι ήταν το Νοέμβριο του 2015 . Η κυβέρνηση έδινε συνέχεια παρατάσεις. Το Νοέμβριο του 2016 έπρεπε να έρθουν νέοι εργαζόμενοι, όπως και το Νοέμβριο του 2017», σημείωσε ο κ. Καραγκούνης και εξήγησε: «Το Σύνταγμα και οι νόμοι είναι πολύ συγκεκριμένοι και καθαροί. Δεν μπορούν να γίνουν παρατάσεις γιατί εκεί πάμε σε λογική ότι θα γίνουν μόνιμοι, δηλαδή θα συμπληρώσουν το 24μηνο, πράγμα που η νομοθεσία δεν το προβλέπει, και γι’ αυτό έρχονταν κάθε φορά το νέο εποχικό προσωπικό».

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, ο κ. Καραγκούνης σχολίασε: «Τους τάζουν κάποια στιγμή να γίνει ΑΣΕΠ, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το μεσοπρόθεσμο, γιατί έχουν ψηφίσει κι έχουν συμφωνήσει με την τρόικα για 1.900 θέσεις στους ΟΤΑ» και πρόσθεσε ότι πάμε σε μια λογική για έναν διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπου από τους χιλιάδες συμβασιούχους ένα κομμάτι μόνο θα διοριστεί. «Το ξέρουν αυτό οι υπάλληλοι αυτοί και γι’ αυτό κάνουν απεργία», είπε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα