Κατάληψη από τευτλοπαραγωγούς στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Σε κατάληψη προχώρησαν, από τις 6 το πρωί, περισσότεροι από  150 τευτλοπαραγωγοί της χώρας, στα γραφεία διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ).

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος των καλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Στέλιος Πίππας, «Μέχρι να εξοφληθούμε τα 10,2 εκατ. ευρώ που μας οφείλονται για την ποσότητα τεύτλων που παραδώσαμε το 2017, δεν πρόκειται να εισέλθει στον χώρο κανείς».

Να σημειωθεί ότι, οι 2.500 τευτλοπαραγωγοί από διάφορα μέρη της χώρας όπως Ημαθία, Θεσσαλία και Σέρρες είχαν κατασκηνώσει στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ από τις 10 Ιανουαρίου, χωρίς όμως να εμποδίζουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ο κ. Πίππας, δήλωσε «Δεν πάει άλλο. Κατεβήκαμε και κάτω στην Αθήνα, κάναμε συνομιλίες με τη διοίκηση, με τον υπουργό και ακόμη δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Μας υποσχέθηκαν ότι θα πληρωνόμασταν το 40% των οφειλομένων μας στις 12/1 και ως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα μας εξοφλούσαν. Ο Ιανουάριος φεύγει και εμείς ακόμη δεν πήραμε τίποτα».

Συνεχίζοντας, «Με όσα έγιναν και φέτος χάθηκαν και οι όποιες καλές προϋποθέσεις υπήρχαν για να σπείρουμε τεύτλα. Χάνεται μια καλλιεργητική χρονιά και ακόμη δεν το έχουν καταλάβει».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το 2017 σπάρθηκαν 62.000 στρέμματα με τεύτλα στη χώρα, ενώ η περίοδος καλλιέργειας του προϊόντος ξεκινά αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται τέλος Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα