“Κατάρρευση της κυβέρνησης τον Φλεβάρη ή σχηματισμός οικουμενικής”

Δεν βλέπει να μακροημερεύει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Βασίλη Λεβέντη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην ομιλία του απο το βήμα της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα προέβλεψε κατάρρευση της κυβέρνησης τον Φεβρουάριο, είτε σχηματισμό οικουμενικής, κάνοντας λόγο για «τρελά» μέτρα που ψηφίζει η συμπολίτευση και τα οποία θα την καταστήσουν «αντιπαθή στον κόσμο».

Όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης, το 2009 είχε προειδοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να μη σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση «γιατί δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του».

Κατά την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα ο κ. Λεβέντης είπε πως είχε κάθε διάθεση να ψηφίσει, αλλά δεν μπορεί τελικώς αφού περιλαμβάνει «τρελές απόψεις», όπως το «να πληρώνουμε με κάρτες το delivery και το χαρτζιλίκι για το κουλούρι».

Πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι συμπαθεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και επανέλαβε ότι θα τον στήριζε πολιτικά, αν έκανε δεκτές τις εννέα προτάσεις του κόμματός του.

Κατηγόρησε, ωστόσο, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μάζεψε όλο το παλαιό ΠΑΣΟΚ» διερωτώμενος «δεν μπορεί να βρει άλλα στελέχη»;

Τέλος, ο κ. Λεβέντης καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι, ενώ επέδειξε ευθύνη όταν ψήφισε την συμφωνία «κάνοντας μια παρένθεση σοβαρότητας και σωφροσύνης», σήμερα επιστρέφει «στην αυτοκαταστροφικότητά της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα