Κατάρρευση του Boeing από πύραυλο, λέει το CNN

Για κατάρρευση του Boeing  από πύραυλο κάνει λόγο το CNN, αναφορικά με την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στην Ανατολική Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αμερικανικές έρευνες που προσπαθούν να δώσουν “φως” στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, προκύπτει ότι το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ17 από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους – αέρος, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατό, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να διευκρινιστεί ποιος… πάτησε το κουμπί.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματούχος σύστημα ραντάρ έπιασε πύραυλο να ενεργοποιείται, λίγο πριν το αεροσκάφος συντριβεί.  Το περιστατικό που συγκλονίζει εκ νέου τον πλανήτη βρίσκεται υπό ένα απόλυτο πέπλο μυστηρίου – ξυπνώντας μνήμες από την εξαφάνιση – θρίλερ της πτήσης MH370 της ίδιας εταιρείας πριν λίγους μήνες – καθώς υπάρχει και η πληροφορία ότι το Boeing δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας.

Η κυβέρνηση Ομπάμα, σύμφωνα με το CNN, πιστεύει ότι η Ουκρανία επειδή δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής, δεν έχει και κανένα κίνητρο, έτσι ώστε να καταρρίψει το αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα έρχονται πληροφορίες για νέους επιβαίνοντες, δημιουργώντας ασάφεια γύρω από τον ακριβή αριθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία στη λίστα των θυμάτων υπάρχει και ένας υπήκοος Νεοζηλανδός, αλλά ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ που δεν γνωρίζουμε ωστόσο τι υπηκοότητας ήταν.

Ωστόσο, αρκετές ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι οι επιβαίνοντες ήταν 298 τελικά – 283 επιβάτες και 15 μέλη πλήρωμα- μεταξύ των οποίων και τρία μωρά.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το μοιραίο Boeing 777 μετέφερε 295 άτομα -280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τις εθνικότητες των επιβατών.

Σύμφωνα με τη λίστα, στο αεροσκάφος επέβαιναν, 154 Ολλανδοί, 27 Αυστραλοί, 43 Μαλαισιανοί, 11 άνθρωποι από την Ινδονησία, έξι Βρετανοί, τέσσερις Γερμανοί, τέσσερις Βέλγοι, τρεις Φιλιππινέζοι και ένας Καναδός. Σύμφωνα με τις Μαλαισιανές Αερογραμμές στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν ακόμη 47 επιβάτες των οποίων η εθνικότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα