Κατά της υποψηφιότητας Ρεν ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

Κατά της υποψηφιότητας του Όλι Ρεν για την προεδρία της Κομισιόν και υπέρ αυτής του επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ALDE) και πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου Γκι Φέρχοφσταντ τάσσεται ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Σε επιστολή του προς τον αρχηγό του κόμματός του Κρίστιαν Λίντνερ, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, αναφέρει ότι «ο υποψήφιος της ALDE για τις ευρωεκλογές του 2014 δεν θα πρέπει να συνδέεται με τα λάθη του παρελθόντος», διαφορετικά, προειδοποιεί, υπάρχει ο κίνδυνος κρίσιμης δοκιμασίας στο εσωτερικό της Ομάδας.

«Η πολιτική λιτότητας της τρόικας, η οποία βασιζόταν εν μέρει σε λανθασμένα υπολογισμένους αριθμούς, οδήγησε σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, αλλά και η Πορτογαλία στον ευρωσκεπτικισμό και κατέστρεψε ευκαιρίες ζωής», σημειώνει ο κ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος έχει ανακοινώσει ήδη ότι στις ευρωεκλογές θα είναι υποψήφιος στην Ελλάδα, ηγούμενος δικού του σχήματος.

Για το θέμα ενημερώνει και τον αρχηγό του κόμματος των γερμανών Φιλελευθέρων, επισημαίνοντας ότι «μόνο εφόσον οι αξίες του Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ και του Λόρδου Ντάρεντορφ για τον φιλελευθερισμό εξακολουθήσουν να καθρεπτίζονται με συνέπεια και στην επιλογή του υποψηφίου», θα μπορεί και ο ίδιος να συνεχίσει να ταυτίζεται με την οικογένεια του φιλελεύθερου κόμματος.

«Σε παρακαλώ, παρά την δέσμευσή σου, να αγωνιστείς για μια ολοκληρωμένη εκδοχή του φιλελευθερισμού. Διαφορετικά κινδυνεύει η ALDE με συρρίκνωση, η οποία θα καλύπτει πλέον μόνο την βορειοδυτική Ευρώπη», καταλήγει ο κ. Χατζημαρκάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα