Κατά 99% περνάει στον Μαρινάκη…

Ένα βήμα πριν από την ανάληψη της Νότιγχαμ φέρνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη το BBC.

Ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μέσα αφιερώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση εκτενές ρεπορτάζ γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις, φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις του απερχόμενου ιδιοκτήτη της Φόρεστ, Φαουάζ Αλ Χασαουί, σύμφωνα με τις οποίες το deal θεωρείται κατά 99% ολοκληρωμένο.

«Οι Υπεύθυνοι της Football League επεξεργάζονται την πρόταση απόκτησης της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ‘στήσιμο’ αγώνων στην Ελλάδα. Ο Μαρινάκης αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει ακόμα να μάθει αν η υπόθεση εναντίον του θα οδηγηθεί σε δίκη.

Αυτή η αγοραπωλησία θα τερματίσει την πενταετία του Φαουάζ Αλ Χασαουί ως ιδιοκτήτη της Φόρεστ. Μετά την αποφυγή του υποβιβασμού από την Championship το Σάββατο, ο Αλ Χασαουί δήλωσε ότι η συμφωνία είναι κατά 99% ολοκληρωμένη. Οι δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης παρέμειναν στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος χάρη στη διαφορά τερμάτων, επικρατώντας της Ίπσουιτς με 3-0 στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν», τονίζεται στο δημοσίευμα του BBC που συνεχίζεται ως εξής: «Η προσοχή αμέσως μετά το παιχνίδι στράφηκε σε εξωαγωνιστικά ζητήματα στο City Ground, καθώς δύο προσπάθειες απόκτησης του συλλόγου απέτυχαν να μετατραπούν σε πράξη την προηγούμενη σεζόν – μια από τον Μαρινάκη τον Σεπτέμβριο, πριν την αποτυχία ενός consortium επιχειρηματιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με επικεφαλής τον Τζον Τζέι Μουρς.

Ενώ ο Αλ Χασαουί έχει συμφωνήσει να πουλήσει την ομάδα στον Μαρινάκη, η συμφωνία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι να περάσει το τεστ ελέγχου της Football League – ώστε έτσι ‘να προστατευθεί η εικόνα και η αξιοπιστία’ του πρωταθλήματος. Ωστόσο, ο Έλληνας εφοπλιστής είναι πιθανόν να πάρει τελικά την έγκριση, καθώς δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα.

Παρ’ ότι η πάγια τακτική της Football League είναι να μη σχολιάζει τις αγοραπωλησίες, ένας εκπρόσωπός της ανέφερε: ‘Μια διοικητική αλλαγή στην Νότιγχαμ Φόρεστ είναι αυτή τη στιγμή υπό επεξεργασία, σύμφωνα με το γενικό πλαίσιο των κανονισμών μας’.

Από το 2015 ο Μαρινάκης, μαζί με έναν αριθμό ποδοσφαιρικών παραγόντων στην πατρίδα του, αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν μια συνωμοσία στημένων αγώνων που περιλαμβάνει παιχνίδια των ελληνικών διοργανώσεων μεταξύ 2011 και 2013. Είχε απαλλαγεί από μια προηγούμενη κατηγορία για στήσιμο αγώνων λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα