Κατέληξε σε Χουάν Μανουέλ Ντίας η ΑΕΚ!

Δεν μπορεί να βρει άκρη με τον Αιγύπτιο ιδιοκτήτη της Λιρς η ΠΑΕ ΑΕΚ και για να μην την πατήσει όπως πέρσι, αφήνει στην άκρη την υπόθεση του 20χρονου Χαφέζ και αποκτά για το αριστερό άκρο της άμυνας τον σκληροτράχηλο 29χρονο Ουρουγουανό αμυντικό Χουάν Μανουέλ Ντίας!

Ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής με άκρως πετυχημένα περάσματα μακριά από την πατρίδα του και πάντα αγωνιζόμενος σε μεγάλες ομάδες εκτός ή εντός Ουρουγουάης, έρχεται άμεσα στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στους «κιτρινόμαυρους». Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, σε μία σούπερ ηλικία για κάτι τέτοιο, αφού έτσι συνδυάζει και εμπειρία και νέα κίνητρα!

Ο Ντίας έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα Ουρουγουάης και Κόπα Λιμπερταδόρες και όντας ελεύθερος αποτελεί μία ακόμη έξυπνη κίνηση από τη διοίκηση της Ένωσης. Η Εστουδιάντες της Αργεντινής διέγνωσε το ταλέντο του όταν ήταν 21 έτους και έπαιζε στη Λίβερπουλ του Μοντεβίδεο και με τους «φοιτητές» πανηγύρισε το Κύπελλο Πρωταθλητριών της Λατινικής Αμερικής! Η μεγάλη Ρίβερ Πλέιτ τον αγόρασε πληρώνονται 1,2 εκατομμύρια ευρώ, μεγάλο ποσό για εσωτερική μετεγγραφή Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή. Στη Ρίβερ ήταν βασικότατο στέλεχος και έπαιξε 55 φορές, για να επιστρέψει στην πατρίδα του το 2012 για λογαριασμό της Νασιονάλ.  Τον τελευταίο χρόνο σταμάτησε να υπολογίζεται από τον προπονητή του, για να δοθεί δανεικός ένα εξάμηνο στη Ρασίνγκ του Μοντεβίδεο και τότε ήταν που κατάλαβε πως το μέλλον του είναι στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ μελετούσε την περίπτωσή του καιρό και έρχεται όχι μόνο για αναπληρωματικός του Ντιντάκ, αλλά για να διεκδικήσει τη φανέλα του βασικού!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα