Καταγγελίες Σταμάτη για σκόπιμη κακομεταχείριση μέσα στο Δρομοκαΐτειο

Σκόπιμη κακομεταχείρη καταγγέλει η Βίκυ Σταμάτη μέσα στο Δρομοκαΐτειο, με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο αλλά και στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναλύει τα όσα απάνθρωπα, όπως τα χαρακτηρίζει, ζει στο Δρομοκαΐτειο τα τελευταία χρόνια.

Στην 5σέλιδη επιστολή της, μέρος της οποίας αποκαλύπτει η Espresso, κάνει λόγο για μεσαιωνικούς και φασιστικούς περιορισμούς, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, επιθέσεις από εξωτερικούς φρουρούς.

Στην επιστολή της έχει βάλει τίτλο «4,5 χρόνια κώφωσης». Σύμφωνα με τη Βίκυ Σταμάτη, το σωφρονιστικό σύστημα δεν μπορεί να της προσφέρει καμία προστασία. Καταγγέλλει πως δέχεται απρόκλητες επιθέσεις από εξωτερικούς φρουρούς. «Χωρίς καμία αιτία και χωρίς από μέρους μου να προκληθεί», γράφει και σημειώνει πως όλα τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των αρμόδιων αρχών.

Οι επιθέσεις που δέχεται, γράφει, «επηρεάζουν δυσμενώς την προσωπικότητά μου, σε σημείο που να καταστρέφεται και να απαιτείται χρόνος πολύτιμος ως στοιχείο θεραπείας, πράγμα που αν δεν προσεχθεί, συνεπιφέρει καταστάσεις ψυχικές ανίατες».

Η Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει πως η υγεία της έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Δρομοκαΐτειο. Και λέει πως η ψυχολογική της κατάσταση χειροτερεύει από “υποβολιμιαία” επεισόδια, τα οποία γίνονται “εκ του πονηρού”.

Μάλιστα θέτει και δύο ερωτήματα προς τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

1) Γιατί η φυλακή κωφεύει; Είμαι στην κρίση σας, για ποιον λόγο δεν εκπληρώνονται τα αιτήματά μου; Από τις φυλακές;

2) Γιατί αυτή η απαράδεκτη αδικία; Γιατί αυτή η σκόπιμη κακομεταχείριση; Πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν καταδικαστεί – όπως και η Ελλάδα- για τέτοιου είδους συμπεριφορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Παράλληλα, η Βίκυ Σταμάτη αποκαλύπτει και τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να αποδράσει πριν από μερικούς μήνες. Η φυγής της, λέει ήταν “το ύστατο μέσον για την ανάδειξη του κολαστηρίου μου – του κοπρώνα (φυλακές-ψυχιατρείο έναντι στο κράτος δικαίου προστασίας του πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο Εφετείο, η Βίκυ Σταμάτη είχε καταγγείλει πως είχε γίνει εις βάρος της απόπειρα βιασμού μέσα στο Δρομοκαΐτειο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα