Καταδικάστηκε η σπείρα που «έφαγε» την περιουσία αείμνηστης Ελληνίδας ηθοποιού

Χρειάστηκε να περάσουν 17 χρόνια για να έρθει η δικαίωση για την οικογένεια της ηθοποιού. Αν και σε πρώτο βαθμοί οι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαγεί, ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, με αποτέλεσμα να ξανακαθίσουν στο σκαμνί και αυτή τη φορά να καταδικαστούν.

Οι έξι κατηγορούμενοι που φέρεται ότι έβαλαν χέρι στην περιουσία της Ιωάννας Μουρούζη, σύμφωνα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με δύο πλαστές διαθήκες κατάφεραν να αποσπάσουν καταθέσεις και ακίνητα της αείμνηστης ηθοποιού, αξίας 300.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Espresso, η συμβολαιογράφος Ι.Κ καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστολή για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος και απάτη επί δικαστηρίου, στον επί χρόνια μισθωτή της θανούσας Γ.Ε επιβλήθηκε εξαγοράσιμη κάθειρξη έξι ετών για ηθική αυτουργία στις ίδιες πράξεις, ενώ σε τέσσερα και τρία χρόνια καταδικάστηκαν οι Κ.Χ και Ι.Θ, δύο γυναίκες που εμφανιζόντουσαν ως διαχειρίστριες των τραπεζικών λογαριασμών της ηθοποιού που είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου όπως και ο «Μπακαλόγατος».

Επίσης ποινή φυλάκισης τριών και δυο ετών επιβλήθηκε και σε δύο γνωστούς δικηγόρους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα