Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών ο Γιώργος Κιμούλης

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή είναι ο Γιώργος Κιμούλης. Ο δημοφιλής ηθοποιός έχοντας χρέη ύψους 250.000 ευρώ προς το Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso έχασε τη ρύθμιση στην οποία είχε ενταχθεί για την αποπληρωμή του χρέους του, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή.

Εξαιτίας προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, η ποινή που του επιβλήθηκε είναι σε δεύτερο βαθμό , ωστόσο η μετατροπή της προς 25 ευρώ την ημέρα, δίνει στον ηθοποιό τη δυνατότητα να πληρώσει το ποσό των 25.000 ευρώ (με τις προσαυξήσεις) και να αποφύγει τη φυλάκιση.

Στο δικαστήριο ο Γιώργος Κιμούλης εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του ενώ μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο λογιστής του. Η υπόθεση αφορά σε εταιρία που δημιουργήθηκε το 2001 για το θέατρό του, που υπήρχε σε μισθωμένο ακίνητο και λειτουργούσε σαν σχολή, με τη μητέρα του να είναι μέτοχος και διαχειρίστρια.

«Δεν έχει χρόνο να ελέγξει το επιχειρηματικό σκέλος, λόγω της αφοσίωσής του στη δουλειά του. Το σκέλος αυτό το είχε η μητέρα του και δεν είναι τυχαίο ότι τα προβλήματα άρχισαν μετά το θάνατό της το 2009. Έχουν δοθεί 107.000 ευρώ για το χρέος. Αν έμπαινε τώρα σε ρύθμιση, θα έπρεπε να δίνει 16.000€ δόση και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα», ανέφερε ο συνήγορος του ενώ ο λογιστής του τόνισε πώς:  «Είμαι λογιστής του κ. Κιμούλη από τον Απρίλιο του 2015 ως σήμερα. Το χρέος είναι από την περίοδο 2008-2010 και βεβαιώθηκε το 2011. Η οφειλή είναι κυρίως από δήμους, από περιοδείες που έκανε. Είναι ένα επάγγελμα με φοβερά έξοδα, που όμως δεν μπορούν να εμφανιστούν λογιστικά. Για παράδειγμα οι τεχνικοί… Λίγοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα