Καταλύτη εξελίξεων βλέπει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θεοχαρόπουλος

Καταλύτη των εξελίξεων βλέπει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος την επομένη των εκλογών όπως δήλωσε σε συνέντευξή του.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ…

Σχετικά με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη:
Πρέπει να πάμε μπροστά, να ανασυγκροτηθεί ο χώρος του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού του ευρύτερου προοδευτικού χώρου η σύγκλιση των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής Αριστεράς η οποία γίνεται πραγματικότητα είναι μια απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας για πολλά χρόνια.

Είμαι σίγουρος ότι την επομένη των εκλογών θα είναι η αφετηρία για την μετεξέλιξη του ευρύτερου χώρου και για να γίνει αυτό χρειάζεται την ενίσχυση στις εκλογές αλλά και για να δοθεί λύση στο ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας καθώς η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι ο καταλύτης εξελίξεων. Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες τα πάντα θα κριθούν από τις προγραμματικές θέσεις. Δεν είμαστε δεδομένοι.

Για τις πολιτικές σε υγεία και αγροτική ανάπτυξη:
Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη μας ενδιαφέρει μια προοδευτική πολιτική. Και τι εννοούμε προοδευτική πολιτική; Δεν μπορεί στο τομέα της υγείας να υπάρχει τέτοια υποστελέχωση και τέτοια υποχρηματοδότηση, χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι τα προβλήματα θα λυθούν μόνο με την χρηματοδότηση ή τις προσλήψεις. Είναι αναγκαίες οι βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Δεν μπορεί όμως να υπάρχουν τέτοια προβλήματα γιατί θα χαθεί όχι μόνο η κοινωνική πολιτική αλλά και θα χαθούν και βασικές κατακτήσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού καθώς έχουμε φύγει από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Υπάρχουν ακόμη αρκετοί τομείς που η σπατάλη πόρων συνεχίζεται.

Στην υγεία καμία βαθιά μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει έως τώρα και το μόνο που γίνεται στο τέλος όταν δεν πραγματοποιείται η μεταρρύθμιση είναι να μειώνεται το προσωπικό και οι πόροι, είναι η εύκολη λύση. Συνεπώς με το που αναλαμβάνει μια κυβέρνηση θα πρέπει να καθορίσει τις αλλαγές ώστε να μην καταλήξουμε σε αυτές τις ρυθμίσεις.

Να σας πω ένα παράδειγμα την επόμενη επταετία θα εισρεύσουν στη χώρα μας περίπου 19 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη και την αγροτική πολιτική. Ποιο είναι το πρόβλημα; Πρέπει να δημιουργηθούν δομές ώστε να πάνε σε αγρότες που έχουν πραγματικά ανάγκη και ακόμη δεν έχει γίνει επανασχεδιασμός της αγροτικής πολιτικής με κίνδυνο να πάνε ξανά τα χρήματα αυτά σε λάθος χέρια. Τα μέτρα στον αγροτικό τομέα είναι εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου. Προτάθηκαν μέτρα που δεν ισχύουν σε καμία χώρα της Ε.Ε. και δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Μας ζητούν οι αγροτικές επιδοτήσεις που δίνονται για να είμαστε ανταγωνιστικοί να φορολογηθούν περισσότερο από τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα