Καταπέλτης η ανακοίνωση-αναφορά του Σωματείου Ειδικών Φρουρών κατά της Σάσας Σταμάτη

 

Στο αυτόφωρο και στη συνέχεια στα δικαστήρια Πειραιά από όπου αφέθηκε ελεύθερη για να δικαστεί σήμερα Πέμπτη, οδηγήθηκε η Σάσα Σταμάτη το πρωί της Τετάρτης, μετά από έντονο διαπληκτισμό της με Ειδικό Φρουρό, πλησίον του Α.Τ στο Δημοτικό Θέατρο, και μήνυσή του ότι τον εξύβρισε άσχημα, όταν της ζήτησε να πάρει το αυτοκίνητό της που είχε διπλοπαρκάρει.

Το βράδυ της Τετάρτης, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών εξέδωσε ανακοίνωση, βάσει της οποίας τόνισε ότι ο Νόμος έναντι των πολιτών,μεταξύ αυτών και αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι επώνυμων δημοσιογράφων και απλών κοινών θνητών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αστυνομικός δέχτηκε πολλές πιέσεις από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, ώστε να αποσύρει τη μήνυση κατά της Σάσας Σταμάτη, κάτι όμως που δεν έπραξε.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση:   

«  Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση,  από Ειδικό Φρουρό  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε. το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.

Ο  Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι   “επωνύμων δημοσιογράφων ”  και απλών κοινών θνητών . Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.

Το   Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη “δύνη’ παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε  όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον “επώνυμο”.»

 

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Freddo όπου και εργάζεται, η Σάσα Σταμάτη εξήγησε χαρακτηριστικά:«Πρόκειται για παρεξήγηση. Σέβομαι και τιμώ τη δουλειά του κάθε ανθρώπου και σαφώς των αστυνομικών. Είμαι κι εγώ εργαζόμενη και μάλιστα σκληρά, από το πρωί ως το βράδυ… Δεν τον έβρισα ποτέ. Πρόκειται πραγματικά για παρεξήγηση που είμαι σίγουρη πως θα λυθεί άμεσα».

kkkk

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα