«Καταπέλτης» το φύλλο αγώνα για τον ΠΑΟΚ

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ είναι το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής Μάνταλος, μετά τα ντροπιαστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Τούμπα, στον επαναληπτικό ημιτελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο «άρχοντας» της αναμέτρησης έγραψε όλα όσα συνέβησαν στο φλεγόμενο γήπεδο, τόσο πριν την έναρξη του αγώνα, όσο και μετά τη λήξη της. Η έκθεση του κυρίου Μάνταλου περιλαμβάνει αρκετές σελίδες, ενώ στο γήπεδο υπήρχαν και αθλητικοί εισαγγελείς, οι οποίοι επίσης θα συντάξουν τη δική τους έκθεση, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το κατηγορητήριο κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα επισύρουν ποινή τιμωρίας της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές, ενώ στο φύλλο αγώνα καταγράφηκε και η επίθεση στους παίκτες του Ολυμπιακού, στη φυσούνα, παράπτωμα που επισύρει τιμωρία μέχρι και αφαίρεση βαθμών, αλλά και ποινικές συνέπειες για τους πρωταγωνιστές.

Η έκθεση του κυρίου Μάνταλου, του παρατηρητή αγώνα και των αθλητικών εισαγγελέων, καθώς και το βίντεο της αναμέτρησης, αλλά και η έκθεση της Αστυνομίας για τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι, θα συγκεντρωθούν σε έναν φάκελο και όλα μαζί, θα εξεταστούν από την αθλητική – και όχι μόνο – δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για μία ακόμη φορά, το ελληνικό ποδόσφαιρο δυσφημίστηκε σε όλη την υφήλιο, καθώς κάποιοι, για τους δικούς τους λόγους, μετέτρεψαν μία γιορτή του αθλήματος, όπως είναι οι ημιτελικοί αγώνες κυπέλλου, σε… πολεμική σύρραξη. Την ίδια στιγμή, που τα αρμόδια όργανα, δηλαδή η διοργανώτρια ΕΠΟ και η διοίκηση του Γιώργου Σαρρή, δεν διασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης, ενώ ήταν απούσα σε όσα διαδραματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα