«Καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης μέσα από την θωράκιση της νόμιμης»

Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ κα. Ελίζα Βόζεμπεργκ, στο πλαίσιο συζήτησης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την Ιταλικής πρωτοβουλίας επιχείρηση Μός Μαιόρουμ (Mos Maiorum) που στοχεύει στην εξάρθρωση των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων, τόνισε “η οδός της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης περνάει μέσα από μια ευρωπαϊκή συμπαγή πολιτική που θα καθορίζει και θα θωρακίζει τη νόμιμη μετανάστευση”.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι η ΕΕ οφείλει να αντιμετωπίσει με ανθρωπιά και υπευθυνότητα τις τεράστιες και ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται, υιοθετώντας μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα επιτρέπει στους μετανάστες να έρχονται νόμιμα και με ελεγχόμενο τρόπο στην Ευρώπη, ώστε να μην χάνονται χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στις πύλες της ΕΕ.

 

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι επιχειρήσεις όπως το “Mos Maiorum” που στοχεύουν στη καταπολέμηση κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών συντελούν παράλληλα στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, που ως αντικείμενο έχουν εκτός από την εμπορία ανθρώπων, την εμπορία όπλων, ναρκωτικών και οργάνων. Ωστόσο, επισήμανε ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις θα πρέπει να συνάδουν με τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις αξίες και τα ιδεώδη της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα