Καταρρέει η αξιοπιστία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου!

«Βόμβα μεγατόνων», η οποία τραντάζει συθέμελα το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, έπεσε στη Ζυρίχη, όπου μετά από μεγάλη επιχείρηση του FBI, συνελήφθηκαν περισσότερα από δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA, με πολύ βαριές κατηγορίες!

Σύμφωνα με τους New York Times, ειδικό κλιμάκιο του FBI αξιοποίησε πληροφορίες που είχε συλλέξει τους προηγούμενους μήνες και μετά τη συγκέντρωση στοιχείων, προχώρησε στη σύλληψη των στελεχών της FIFA, με την κατηγορία του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης, στην Ελβετία, όπου διέμεναν οι επιτελείς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τους Times, οι συλληφθέντες προέρχονται από το στενό περιβάλλον του Γιόζεπ Μπλάτερ, ο οποίος φέρεται να έχει δεχθεί ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα, λίγο πριν τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στη FIFA.

Σύμφωνα με διαρροές, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται οι αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας, Τζέφρι Γουέμπ και Ευγένιο Φιγερέδο, καθώς και το πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Τζακ Γουόρνερ.

Το FBI έχει υπό κράτηση τα στελέχη της FIFA και πλέον αναζητείται νομική φόρμουλα για την έκδοσή τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να κριθούν βάσει των αμερικανικών νόμων!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα