Καταρρέει οικονομικά ο Παναθηναϊκός

Είναι σαφές… Όταν ένα παιχνίδι δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της ομάδας, το κανάλι που έχει αναλάβει τα τηλεοπτικά δικαιώματα βγαίνει ζημιωμένο, οπότε η ζημία μεταφέρεται στον υπαίτιο σύλλογο.

Ως εκ τούτου, ο Παναθηναϊκός θα χάσει περίπου 300.000 ευρώ από τη μη τέλεση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως προβλέπεται στη σύμβαση που έχει υπογράψει με τη NOVA.

Αν υπολογίσουμε και το πρόστιμο που προβλέπεται βάσει του κανονισμού, αλλά και την τιμωρία της έδρας για τα επόμενα παιχνίδια, συν το ότι διακινδυνεύεται η 2η θέση στο πρωτάθλημα λόγω της πιθανής αφαίρεσης βαθμών, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της ζημιάς που θα υποστεί ο Παναθηναϊκός σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, αποτελούν… ψιλά γράμματα για μία μερίδα οπαδών, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι και μέτοχοι της ΠΑΕ, μέσω της Λαϊκής Βάσης με την οποία διοικείται ο Παναθηναϊκός.

Υπενθυμίζεται ότι τι Σάββατο (21/11), οπαδοί του Παναθηναϊκού προκάλεσαν ευρείας κλίμακας επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με συνέπεια να ματαιωθεί η διεξαγωγή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο διαιτητής Παππάς έκλεισε το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας και πλέον αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου να γίνει γνωστή η τιμωρία που θα επιβληθεί στους «πράσινους».

Επιδίωξη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι τουλάχιστον να διεξαχθεί ο αγώνας, ώστε να έχει τη μικρότερες δυνατές απώλειες. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την ακύρωση του φύλλου αγώνα, κάτι που έχει συμβεί πολύ σπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα