Καταρρέει ο Μάρτιν Σουλτς – Αρνητικά ρεκόρ για τα ποσοστά του SPD

Η ηγεσία του SPD θέλει να συγκυβερνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και το κόμμα πέφτει στις δημοσκοπήσεις.Πιο συγκεκριμένα, αρνητικό ρεκόρ καταγράφουν τα ποσοστά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στις δημοσκοπήσεις, μόλις μία μέρα πριν από το έκτακτο συνέδριο στο οποίο θα κριθεί η συμμετοχή ή όχι του κόμματος σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού.

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το SPD συγκεντρώνει ποσοστό 20%, καταγράφοντας απώλειες τριών μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κερδίζει μία μονάδα, με το ποσοστό της να ανέρχεται στο 33%.

Τα ποσοστά της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) παραμένουν στο 12%, των Φιλελευθέρων (FDP) στο 8%, των Πρασίνων στο 12% και της Αριστεράς στο 10%.

Σε ό,τι αφορά την Άνγκελα Μέρκελ, το 54% των ερωτηθέντων θεωρεί «καλή» την προοπτική να ξαναγίνει καγκελάριος, ενώ την ίδια απάντηση είχε δώσει ακριβώς μετά τις εκλογές το 62%.

Το 38% θεωρεί καλό το αποτέλεσμα των διερευνητικών συνομιλιών, ενώ το 41% έχει αντίθετη άποψη.

Ξεκάθαρη ωστόσο είναι η εκτίμηση της κοινής γνώμης σε ό,τι αφορά το ποιο κόμμα επέβαλε τις απόψεις του σε αυτές τις συνομιλίες.

Το 63% απαντά ότι ήταν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Μέρκελ, το 50% οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και μόνο το 24% το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD).

Η στήριξη στον μεγάλο συνασπισμό ανέρχεται στο 45%, ενώ το 64% εκτιμά ότι το SPD θα αποφασίσει τελικά να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης με την Ένωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα