«Καταστροφή να πουληθεί η “μικρή” ΔΕΗ»

 «Καταστροφικό» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο  να πουληθεί η «μικρή» ΔΕΗ ο Γιάννης Μηλιός. Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ,μίλησε στον Real fm 97,8  για τις αποκρατικοποιήσεις και τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι καταστροφικό να πουληθεί η ‘’μικρή ΔΕΗ’’. Όταν ένα κρατικό μονοπώλιο διαμορφώνεται σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο. Πωλούνται μονάδες που παράγουν ένα πολύ μεγάλο μέγεθος του ρεύματος που παράγουμε. Είναι στην ουσία όλες οι εγκαταστάσεις του νομού Φλώρινας. Θα έχουμε μια χειροτέρευση της ποιότητας, σίγουρα θα έχουμε εκτίναξη της τιμής. Στα βασικά αγαθά, όπως είναι το ρεύμα βλέπουμε μια τάση, να ξαναπερνάνε στην κοινωνία, διότι τα αποτελέσματα δεν είναι καλά», σχολίασε αρχικά ο κ. Μηλιός και συνέχισε: «Είναι ένα θέμα ολόκληρης της κοινωνίας. Λέμε ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, να μην περάσει αυτό το μέτρο και να δοθεί ένα μήνυμα ότι αυτά τα αγαθά δεν ιδιωτικοποιούνται».

«Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να το αλλάξουμε ακόμα και αν περάσει. Στη Θεσσαλονίκη έγινε μια ψηφοφορία δημοψηφισματικού χαρακτήρα και 218.000 άνθρωποι ψήφισαν και στο συντριπτικό ποσοστό είπαν όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού», πρόσθεσε.

«Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε καθαρό το δικό μας ‘’ναι’’, την δική μας εναλλακτική πρόταση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα δημόσια αγαθά να ξεπουληθούν. Χρειαζόμαστε μια συνοχή. Έχουμε ένα σχέδιο να συγκεντρωθεί εισόδημα σε λίγους μέσω μείωσης μισθών και συντάξεων αλλά και να συγκεντρωθεί και περιουσία, η οποία περνάει στα χέρια λίγων φίλων της κυβέρνησης, ιδιωτών»,τόνισε ακόμα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα