Κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Οι εκλογές αποτελούν παρελθόν και πλέον έρχονται τα ραβασάκια.  Πιο συγκεκριμένα  έρχονται οι κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων αλλά και πλειστηριασμούς ακινήτων οδηγούν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο, σύμφωνα με τα «Νέα», θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 600.000 οφειλετών. Αυτό, περιλαμβάνεται ως προαπαιτούμενο για την επόμενη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου, παράλληλα με τη διασύνδεση του ΚΕΑΟ με το Taxis.

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του ΚΕΑΟ, έως τα τέλη Ιουνίου είχαν ενταχθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο των οφειλετών χρέη από απλήρωτες εισφορές ύψους 14,5 δισ. ευρώ, ενώ αναγκαστικά μέτρα είχαν ληφθεί, έως τότε, για τα 8,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, από την 1η Οκτωβρίου και εντός τριών μηνών το αργότερο, για την είσπραξη επιπλέον 5,9 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ακόμα, πως από τα ασφαλιστικά ταμεία στο ΚΕΑΟ έχει μεταφερθεί μόνο το 25% των οφειλετών, με τη συντριπτική πλειοψηφία να χρωστά μέχρι 50.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στη ρύθμιση των 100 δόσεων 128.716 οφειλέτες ρύθμισαν χρέη της τάξης των 3,8 δισ. ευρώ και ήδη έχουν εισπραχθεί 151,4 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές εισπράξεις από την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΑΟ τον περασμένο Ιούνιο ξεπέρασαν τα 670 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 358 εκατ. ευρώ είχαν εισπραχθεί έως τις 31/12/2015.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα