Κατενάτσιο από τα παλιά ο Ολυμπιακός

Φανταστική ήταν η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού κόντρα στη Γιουβέντους το βράδυ της Τετάρτης, καθώς η διπλή ζώνη άμυνας ήταν λειτουργική και οι πρωταθλητές Ελλάδας δέχθηκαν δύο γκολ από… επιθετικά ριμπάουντ.

Ευκαιρίες της προκοπής δεν έκανε η «γηραιά κυρία», παρά μόνο κάποιες κεφαλιές υπό όχι καλές προϋποθέσεις τις οποίες αποσόβησε ο Προτό. Ο Ολυμπιακός παραλίγο να εκμεταλλευτεί το υποτονικό παιχνίδι των Ιταλών στο πρώτο μισάωρο και το μπλαζέ παιχνίδι του Ντιμπάλα. Σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Λεμονή και την προσήλωση στο αμυντικό του σύστημα, κράτησαν το 0-0 μέχρι το 69’, όταν πλέον μίλησε ο Ιγκουαίν.

Το κατενάτσιο του Ολυμπιακού δεν ήταν απόλυτο, καθώς έψαξε με θράσος σε τέσσερις περιπτώσεις το γκολ και θα μπορούσε να το έχει βρει, αλλά η ομάδα σαν να μην ήταν δουλεμένη για να λειτουργήσει με ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι δεν έχει αυτοματισμούς.

Στα θετικά των «ερυθρόλευκων» σε κάθε περίπτωση ο τρόπος με τον οποίο έδειξε να γνωρίζει την ομάδα ο Λεμονής, που σαν να… είχε ειδοποιηθεί από καιρό, παρέταξε μία ορθολογική ενδεκάδα με παίκτες σωστά τοποθετημένους στο χορτάρι. Βέβαια, στη Supeer League δεν θα κληθεί να παίξει κατ’ αυτόν τον τρόπο και μένει να δούμε τι θα καταφέρει ο Έλληνας κόουτς στη μηχανική της επίθεσης, καθώς σε αυτή της άμυνας στην πραγματικότητα εξέθεσε τον Μπέσνικ Χάσι, και με τη χρησιμοποίηση των Κούτρη, Νικολάου και με την τοποθέτηση του Ρομαό στη θέση του.

Στα συν για τον Ολυμπιακό, τέλος, το ότι επέστρεψε χωρίς τραυματισμούς και φυσικά το ότι νίκησε η Μπαρτσελόνα τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα