Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τον θάνατο του κρατούμενου στο Δομοκό

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου του 52χρονου Έλληνα κρατούμενου, που πέθανε το πρωί στις κοινές πτέρυγες των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το θάνατο που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τον αιφνίδιο θάνατο ενός κρατουμένου στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 52χρονου.

Ο αποθανών ήταν κρατούμενος στις κοινές πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος, εξέτιε ποινή 25 ετών για «μεταφορά παράνομων μεταναστών κατά συρροή», ενώ «φέρεται να είχε υποβάλει αίτημα για μεταφορά σε νοσοκομείο, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φυλακές Δομοκού, σύμφωνα με καταγγελίες κρατουμένων, δεν υπάρχει γιατρός. Ωστόσο όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης «αναμένεται η ολοκλήρωση από το ΑΣΕΠ νόμιμων διαδικασιών για την πλήρωση δύο θέσεων μόνιμων γιατρών στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού. Άμεσα θα ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα