«Κατηγορώ» Χριστοδουλοπούλου κατά Τσατάνη

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ, Ο Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου αναμένεται να επαναληφθεί η ακρόαση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Ως γνωστόν, η ακρόαση διενεργείται επ’ αφορμή της των καταγγελιών της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την εισαγγελέα να ισχυρίζεται παρεμβάσεις του υπουργού στο έργο της.

Επί του προκειμένου, και για τέταρτη φορά σε ισάριθμες συνεδριάσεις της Επιτροπής, ο κ. Παπαγγελόπουλος απέρριψε εκ νέου τα καταγγελλόμενα, και επανέλαβε ότι η συνάντηση με την Γ. Τσατάνη έγινε με δική της πρωτοβουλία χωρίς αυτός να γνωρίζει το περιεχόμενό της.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε «ανοίκεια και επιθετική» όχι μόνο την άρνηση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνης να παρουσιαστεί και να καταθέσει στην Επιτροπή, αλλά τη μη αποστολή της δικογραφίας του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου στα μέλη της Επιτροπή Θεσμών.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είπε ότι «η κ. Τσατάνη ενεργεί ως εισαγγελέας Εφετών και εξέδωσε εισαγγελική διάταξη που απορρίπτει το αίτημα της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών».

Και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε:

«Αν η επιτροπή μας θέλει να αντιδράσει, μπορεί να ακολουθήσει την δικονομική οδό που θα καταλήξει σε έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών. Άρα δεν υπάρχει Τσατάνη εδώ αλλά Εισαγγελία Εφετών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα